Роман Щебетов: «Ніхто не збирається призупиняти реконструкцію Центрального стадіону в Житомирі»

  Саме так прокоментував директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської ОДА ситуацію щодо можливості призупинення робіт на центральному стадіоні «Полісся» в нашому місті.  

  На адресу Житомирської ОДА та Житомирської обласної ради надійшов лист від керівного складу Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської обласної ради. У ньому директор закладу Надія Дмухівська та заступник директора, голова ГО «Федерація легкої атлетики Житомирської області» Інна Євсеєва  звернулися до керівництва області: «Просимо вас посприяти у вирішенні питання щодо прискорення робіт з реконструкції Центрального стадіону та введення в експлуатацію легкоатлетичного манежу західної трибуни, який є єдиною зимовою спортивною базою області. Колектив ЖСДЮСШОР з легкої атлетики Житомирської обласної ради, вихованці школи та спортивна громадськість вдячні Вам за розуміння та підтримку».

  Як наголосила Надія Дмухівська у розмові із журналістом нашого сайту: «ЖСДЮСШОР з легкої атлетики Житомирської обласної ради — єдина  школа в області, яка має статус “спеціалізована” та вищу категорію. У ній працює 22 тренери-викладачі, з яких 8 — вищої категорії, а 4 мають звання “Заслужений тренер України”. У школі займаються понад 430 вихованців (якщо враховувати дітей, які не є вихованцями закладу, то загалом його відвідують понад 500 осіб). Серед наших юних спортсменів є 12 членів збірної команди України, чемпіони та призери чемпіонатів України, майстри спорту України, учасники міжнародних легкоатлетичних змагань, численні спортсмени-розрядники. Упродовж 2016–2017 навчального року вихованці школи здобули більше 80 медалей на чемпіонатах України з легкої атлетики». Це в черговий раз підтверджує, що Житомирщині є ким пишатися!

  Звісно, для того, щоб діти змогли нормально тренуватися і навчальний процес відбувався повноцінно, у жодному разі неможна призупиняти роботи з реконструкції стадіону «Полісся», або ж сповільнювати темпи реконструкції. Її потрібно закінчити у запланований термін — до кінця цього року. Керівництво школи завжди цікавиться процесом реконструкції, спілкується з будівельниками, бо їм не байдужа доля їх вихованців, їм не байдуже, у яких умовах тренуватимуться діти, а також те, яким буде реконструйований стадіон.

 «Можу запевнити, що ніхто не збирається призупиняти реконструкцію Центрального стадіону в Житомирі. Уже надійшли кошти, виділені з бюджету, на реалізацію проектів «Центральний стадіон, м. Житомир — реконструкція західної трибуни» та «Центральний стадіон по вул. Фещенка-Чопівського, 18, у м. Житомирі — реконструкція футбольного поля та благоустрій території». Ймовірно, будівельники просто у якісь дні не вийшли на роботу, бо їм теж потрібен вихідний, усі вони — живі люди. А взагалі усі роботи, починаючи із січня цього року,  за наявності фінансування, ведуться щоденно. Зараз, наприклад, будівельники вже приступають до роботи із аркою (ред. вхід до Центрального стадіону)», — розповідає Роман Щебетов.

  Отож, сподіваємося, що вже цього року ми побачимо оновлений, реконструйований стадіон «Полісся» у місті Житомирі!  

  Довідково.  Згідно розпорядження голови Житомирської ОДА від 30.06.2016 №188 у 2016 році розпочато реконструкцію в межах реалізації проектів «Центральний стадіон, м. Житомир — реконструкція західної трибуни» та «Центральний стадіон по вул. Фещенка-Чопівського, 18, у м. Житомирі — реконструкція футбольного поля та благоустрій території ».

  Замовником проекту є департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської ОДА, а виконують будівельні роботи ТОВ «Арт-Хаус» (яке нині ще й будує фонтан на вул. Михайлівській) та ПП «Еліт-Буд 1».

  Упродовж серпня минулого року і до липня 2017-го будівельниками вже проведено демонтаж аварійних трибун, футбольного поля, легкоатлетичних секторів та доріжок, тенісних кортів. Здійснено значний обсяг підготовчих робіт для забудови нового стадіону, футбольного поля (автоматичний полив) та легкоатлетичних доріжок.

  Нагадаємо, що увесь проект реконструкції стадіону, без відновлення східної трибуни, передбачає фінансування в 30 мільйонів гривень. 

om 270717230 2

om 270717230 2 om 270717230 2 om 270717230 2 om 270717230 2 om 270717230 2 om 270717230 2

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework