Олена Брюханова: з ПАТ "Житомиргаз" масово звільняються кваліфіковані фахівці

  25 вересня, на прес-конференції, голова профспілкового комітету ПАТ "Житомиргаз" повідомила представникам ЗМІ про те, що підприємство стрімко втрачає кваліфікованих кадрів. Тільки з початку 2018 року звільнився 281 працівник.

   Основна причина звільнень - неконкурентний рівень оплати праці. Цього року середня заробітна плата ПАТ «Житомиргаз» склала 6 060  гривень. Аналогічний показник по промисловості в Житомирській області вищий на 37% і сягає 8 200 грн.

  "Причина низького рівня зарплати криється у тарифі на розподіл, який входить у ціну газу. Коли ми отримуємо мільйоні збитки, то постачальник газу отримує мільярдні прибутки. Наприклад у країнах ЄС тариф на розподіл складає 25-30%. Середня зарплата працівників ПАТ «Житомиргаз» складає 6060 грн, після вирахування податків ця сума ще менша. Протягом 2018 року у нас звільнився 281 працівник. А нам потрібно обслуговувати 13 тис. км газових мереж, та велику кількість іншого обладнання. На Житомирщині газ постачається у понад 360 тис. домоволодінь. Це дуже боляче бачити, коли люди не отримують гідну зарплату та йдуть із підприємства: колись у нас було 5000 працівників, а зараз 1800. Ми просимо врахувати наші побажання аби мати підприємство мало можливість безперебійно постачати газ," - розповідає Олена Брюханова.

  Витрати на оплату праці газорозподільних підприємств закладаються в тариф* на розподіл природного газу. Діючий тариф, затверджений ще в 2016 році, не покриває реальну вартість робіт, товарів та послуг. ПАТ «Житомиргаз» неодноразово зверталось до НКРЕКП, яка встановлює тарифи на розподіл природного газу, з розрахунками економічно обґрунтованих витрат компанії.

  На даний час  розроблена методика тимчасового розрахунку тарифу, проте, аби вона «запрацювала» цей алгоритм повинен бути опублікований в тритижневий термін в офіційних ЗМІ (в «Урядовому кур’єрі»). Проте дотепер публікація методики не опублікована, через те не вступила в силу.

  Тариф* на розподіл природного газу – це складова ціни на газ. Ця частка складає 63 копійки від 6,9579 грн за 1м3.

  Довідка. Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Житомиргаз» здійснює розподіл природного газу на території Житомирської області. Річний обсяг транспортування становить до 600 мільйонів кубометрів газу. Клієнтами компанії є понад 360 тисяч домоволодінь Житомирської області – 11 міст, 36 селища міського типу та 583 села.

  ФОТО: ПАТ "Житомиргаз"

Джерело: ПАТ "Житомиргаз"

 

 

Последнее изменение Четверг, 27/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework