Житомирянка про Ізраїль: «Тут красива лише столиця. Решта міст брудні, скрізь смердить сечею, усі зупинки завалені сміттям»

  «Коли приїхала на роботу в Ізраїль, була в шоці. Ця країна з екрана телевізора здавалася багатою й успішною. Насправді красива лише столиця.

  Решта міст брудні, скрізь смердить сечею, усі зупинки завалені сміттям», — розповідає  42-річна Галина Плахута з Житомира, яка рік живе в ізраїльському місті Натанія.

  Про це повідомляє gazeta.ua.

  Роботу знайти не складно, але треба мати візу. Робочої тут майже не дають. Я оформилася по гуманітарній візі через знайомих. Торік давали статус біженця, але цього року його отримати неможливо. Українці знайшли новий спосіб: подають документи на статус біженця і через адвокатів затягують розгляд справи. Так у країні можна пробути до двох років. —

  В Ізраїлі лояльно ставляться до працівників. Я влаштувалася в приватну пекарню. Починала прибиральницею. Якщо добре працюєш, у кінці місяця кличуть на співбесіду. Питають, чи хочеш підвищення. Так із прибиральниці стала помічником кухаря, потім тістомісом, а зараз самостійно печу печиво. Зарплату підвищують щомісяця на півдолара. Починала з 4 доларів за годину, зараз ­отримую 10 доларів. На роботі шість днів на тиждень. Маю один вихідний у суботу. У цей день не працює нічого.

  Живемо в хаті, яку винаймає господар. Там все дуже просто. Стіни побілені, а замість ліжок — дерев'яні піддони з матрацами. За житло щомісяця віддаємо по 100 доларів. У будинку майже всі українці. Працюють на будівництві, у ресторанах та пекарнях. Щотижня змінюється третина людей — одні їдуть, інші приїздять.

Автор: Наталія Столярчук, gazeta.ua

 

 

Последнее изменение Четверг, 25/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework