×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Як помилка Гришковецької селищної голови ледь не звела нанівець піврічну роботу депутатів

  Вже кілька років в селищі Гришківці тривають роботи по благоустрою і впорядкуванню водойми та зони відпочинку біля неї, розташованої поблизу Дмитровецької школи. 

  Розпочались вони ще при колишній голові селищної ради Зої Євгенівні Стаднік, яка сама брала участь в суботниках і других заохочувала.

  Після цього водойму розчистили, поглибили і створили посередині неї штучний острів. Сталось це завдяки депутату обласної ради, жителю селища Вітусевичу Віталію Йосиповичу, який залучив для цього кошти обласного бюджету. Хоча й вода у став набирається повільно, бо кілька останніх років були досить засушливими, але жителі Гришковець радіють, що біля ставу в них чистота і порядок.

  Але Віталій Йосипович на цьому зупинятись не збирався, і разом з активістами вони надумали прикрасити штучний острів гарною альтанкою та з’єднати його з суходолом не менш гарним місточком.

  Кілька місяців пішло на те, щоб знайти виконавців такої краси. Спочатку за цю роботу погодилось підприємство виправної колонії, але потім відмовились. Тоді депутати селищної ради та члени виконавчого комітету розпочали повноцінну процедуру замовлення робіт та послуг.

  Селищна голова Ірена Леонідівна Лісова буцім то була і не проти такого проекту, але дуже вже надмірно доскіпливо ставилась до всіх етапів оформлення цих робіт. Оскільки на відкритих торгах у системі «Прозоро» не виявилось багато підрядників, які б погодились зробити альтанку. Лише бердичівське товариство «Міленіум Плюс» раз по раз брало участь в торгах, і за цей час вже виготовило і проектну документацію, і кошторис, і ще надало чимало необхідних документів, що врешті решт дозволило згідно з законодавством укласти угоду саме з ним.

  Паралельно, за ці місяці було прийнято рішення обласної ради за ініціативи Віталія Вітусевича про виділення коштів на будівництво альтанки і містка, його продублювала районна рада і депутати селищної ради. Розмови за альтанку і місток тривали вже так довго, що з’явилась на світ навіть аматорська картина з їх зображенням.

  Депутати селищної ради раз-по-раз погоджувались з селищним головою про необхідність і таких паперів, і ще таких, і ще от такеньких, сподіваючись, що вона дійсно хоче зробити все правильно. Але грім грянув вчора увечері, коли казначейство не пропустило авансовий платіж на виготовлення цієї злощасної альтанки. Як виявилось, договір укладений на закупівлю товару не підходить для закупівлі виготовлення та встановлення альтанки, як про це написано у рішеннях всіх трьох рад.

  Сьогодні цілий день всі виясняли як можна справити помилку, і виявляється, що потрібно знову проходити всю процедуру з самого початку. Ввечері до будівлі селищної ради прийшло більше десятка активістів спілки місцевих рибалок, як своїми руками і чистили цей став, і зариблювали його, і мріяли, що вже незабаром будуть стояти на мосточку чи сидіти в затишній альтанці. Вони хотіли почути відповідь на просте питання: «Хто винуватий в тому, що їх мрія відкладається на невизначений термін?».

  Але, виявилось, що Ірена Лісова з минулого дня вже знаходиться у відпустці, а її обов’язки виконує секретар ради Оксана Оксюківська. Вона як могла роз’яснювала ситуацію, що склалась, але люди їй мало вірили.

  Вони казали, що, напевно, Ірена Леонідівна дізналась про плани активістів звести альтанку і місток до середини грудня, а на Святого Миколая влаштувати справжнє свято для дітей і дорослих на новій відпочинковій локації. І поскільки більшість активістів складають прихильники колишньої голови ради Зої Євгенівни Стаднік, яка нині балотується на голову об’єднаної громади, то нинішня голова зробила все можливе, щоб цього не сталось.

  Працівники апарату селищної ради влаштували справжній мозковий штурм по знаходженню виходу із ситуації, і без своєї голови знайшли таки рішення, яке дозволить пришвидшити повторні процедури оформлення документів. Відповідне звернення підписала виконуюча обов’язки селищної голови, а Віталій Вітусевич пообіцяв якнайшвидше провести його через апарат обласної ради.

  Я вже ввечері подивився на сайті «Прозоро» той договір, і відразу в очі кинулись ті його незграбності та невідповідності, які і стали причиною для відмови платежу. Не вірю, що їх не могла не побачити селищна голова, яка так довго і так прискіпливо все перевіряла.

А ще подумалось про те, що якщо нещасний місточок і навіс більш півроку мусолила і так і не змогла правильно оформити і зробити, то як же ця голова зможе керувати об’єднаною громадою, де на балансі буде не тільки дитсадок на 30 дошкільнят і 10 чоловік апарату ради як зараз, а будуть школи і ФАПи, клуби і бібліотеки, будівництва і реконструкції, сотні людей і мільйони гривень?

ok 06128756

 ok 07120896

Джерело: rio-berdychiv

 

Последнее изменение Пятница, 07/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework