×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Голова ОДА обіцяє завершення децентралізації на Житомирщині у 2019 році

  На Житомирщині очікують, що область однією із перших в Україні завершить процес децентралізації у 2019 році.
 
  При цьому, менші громади матимуть можливість об’єднатися чи приєднатися до більших. На цьому під час Ради регіонального розвитку Житомирщини наголосив голова ОДА Ігор Гундич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Вірю в те, що Житомирщина буде однією із областей, де процес децентралізації завершиться у 2019 році. Можливо, ми будемо вносити зміни у перспективні плани об’єднаних територіальних громад. Коли громада заробляє стільки, скільки проїдає, то вже є неуспішною. Вона має заробляти не тільки на соціальні видатки, а й вводити в дію інфраструктурні об’єкти. Тому в найближчі рік-два такі громади доєднають (до інших ОТГ- ред.) або вони об’єднаються», - повідомивГундич.

  За його словами, об’єднані громади створювалися для розвитку і перспективи, але коли в них виникають проблеми, їх можна вирішити двома шляхами. Мова йде про зміну менеджменту у громаді або об’єднання з меншою ОТГ чи приєднання до іншої громади.

  Нині на Житомирщині створено 54 ОТГ, 45 з яких мають прямі міжбюджетні відносини з громадою, а 7 готуються до грудневих виборів. Об’єднані громади охоплюють 66% області, де проживає 70% населення.

 

 

Последнее изменение Пятница, 07/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework