×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

В Коростені активно працює пункт обігріву, що знаходиться на базі Товариства Червоного Хреста України

  З настанням морозів у місті активно запрацював пункт обігріву, що знаходиться на базі Коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

  В холоди тут громадяни, які не мають постійного місця проживання, а також люди, що потребують допомоги, можуть не тільки зігрітися, а й пообідати, випити гарячого чаю з печивом, віднайти собі теплий одяг та отримати необхідну медичну допомогу, - про це повідомляють в групі Іскоростень у Фейсбук.

  Як розповіла голова міської організації Товариства Червоного Хреста Людмила Шкуратова, відвідувачами пункту є не тільки безхатченки, а й звичайні пенсіонери.

  «Зараз до нас переважно звертаються люди, які мусять виживати на пенсію у півтори тисячі гривень. Їх-то і приходить більшість. У нас вони можуть пообідати гарячою першою та другою стравами й випити чаю. Днями буквально стався інцидент, що люди вдаються до обману – отримуючи пенсію близько трьох тисяч, йдуть і до нас. Через це зараз ми просимо надавати нам довідку про склад сім'ї та довідку з УПСЗН. Тому що наші матеріальні і фінансові можливості обмежені, і так ми зможемо надавати допомогу насправді потребуючим», – розповідає Людмила Шкуратова.

  Пункт обігріву працює вже п’ятий рік. За словами Людмили Миколаївни, досвід минулих років показав, що в місті спостерігається значна кількість людей, які потребують обігріву. У минулому році грітися заходили до 20 людей на день. В цьому році пункт на базі Червоного Хреста вже активно зустрічає відвідувачів.

  «В день звертається по 7-8 людей. Але сезон тільки розпочався. Сьогодні чоловік зайшов, зігрівся, взяв собі теплий одяг і пішов. У пункті є «Банк одягу», з якого потребуючі городяни можуть взяти собі теплі речі. Ми маємо в своєму розпорядженні будь-який одяг для різного віку – від маленького до великого. Особливо це актуально в холодну пору року. Комусь ці речі можуть врятувати життя», – зазначила Людмила Шкуратова.

  Головним джерелом фінансування є розповсюдження благодійних марок серед коростенців. Допомагають міському Червоному Хресту і благодійні організації та релігійні громади. За ці кошти вдається купувати продукти й ліки. Також всіх відвідувачів пункту обігріву працівники ТЧХ просять пройти флюорографію. Таким чином намагаються запобігти поширенню туберкульозу.

  Пункт обігріву розташований по вулиці Ольгинській, 9. Функціонує в будні дні до 15.00. Субота і неділя – вихідні. «Зараз на ночівлю не залишаємо. Через брак коштів немає чергування. Тому цілодобово тут перебувати не можна», – пояснила Людмила Миколаївна.

  Хоча фінансування і не вистачає, проте працівники Червоного Хреста об’єднали всі зусилля і роблять все можливе, щоб громадяни, які потребують допомоги, могли її отримати.

  «Взагалі ми працюємо протягом всього року. До нас можуть приходити всі, хто опинилися в скрутному становищі. Люди, яких з тих чи інших причин знімають з поїзда, люди, які загубилися, або у яких вкрали гроші та документи – в такому разі ми їх пригощаємо обідом, чаєм та печивом, пропонуємо одяг і медичну допомогу», – розповіла Людмила Шкуратова.

Аліна Корнієнко

 

Последнее изменение Пятница, 21/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework