Компанія із Житомирської області за 2-3 роки стане найбільшим виробником лохини в Європі

  Найбільший виробник лохини в Україні — компанія «Бетек» з Житомирської області планує розширити площі під цією культурою із 325 га до 600 і вийти на перше місце в Європі за розмірами насаджень.

 

  Про це AgroTimes повідомив директор компанії «Бетек» Віктор Фарафонов.

  Зараз в господарстві вже підготували 150 га під весняні насадження.

  «Зараз додамо гектарів 200, потім ще. Протягом 2-3 років плануємо розширити плантацію до 600 гектарів», — сказав Віктор Фарафонов.

  Також у компанії планують замінити 30-40 гектарів одних сортів іншими.

  «Немає часу на випробування, треба бути в ринку. Старі сорти треба замінювати. Поки що ми замінюємо пізні сорти типу Блукроп, Еліот, які в європейських торговельних мережах продаються все гірше і гірше, і є неконкурентноздатними ні за якістю, ні за смаком. Зараз заходять нові сорти компанії Fall Creek Ласт Колл, Валор (ZF)», — поділився директор.

  Компанія кілька років тому починала міняти сорти, але сорти селекції Мічиганського університету: Аврора та Ліберті не виправдали сподівань. Вони хоч і одні з найсмачніших, але мало підходять під умови Житомирщини. Кущі мали різні проблеми взимку та восени.

  У «Бетеку» розраховують, що значний ріст площ плантацій не потребуватиме значного збільшення сезонних працівників. Адже заміна середніх сортів пізніми розтягне сезон збирання у часі й дозволить обійтися майже тією самою кількістю збирачів.

  «Найбільша проблема не в робочих руках, а в якості продукції. І без якості там робити нічого. До того ж урожайність наростатиме поступово, і на повне плодоношення нові насадження вийдуть за 3-5 років», — наголосив Віктор Фарафонов.

Джерело: agrotimes.ua 

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 07/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework