Усі ОТГ Житомирщини працюватимуть на пряму із Держбюджетом

  14 листопада Верховна Рада України схвалила в цілому Закон України «По Державний бюджет України на 2020 рік». Для Асоціації міст України дуже важливо, що схвалений парламентом Держбюджет-2020 враховує переведення всіх ОТГ на прямі міжбюджетні відносини.

   АМУ в бюджетному процесі наполегливо відстоювала цю позицію, адже новостворені громади та їх жителі отримають ресурси, повноваження та можливості розвитку, як і передбачено реформою місцевого самоврядування.

  Тож, як наслідок, у проєкті Держбюджету-2020 врахували переведення на прямі міжбюджетні відносини 108 ОТГ, які цьогоріч провели перші вибори, 68 приєднань до ОТГ та громади, утворені шляхом приєднання до міст обласного значення.

  «Для АМУ, як організації, що захищає інтереси усіх без винятку громад, вкрай важливо, що вдалося відстояти у Держбюджеті-2020 прямі міжбюджетні відносини для усіх об’єднаних громад. Ці громади отримають нові можливості – ресурси та повноваження – для надання якісних послуг своїм жителям. Саме у цьому й полягає мета реформи місцевого самоврядування, яку підтримує наша Асоціація», – наголосив Голова АМУ Віталій Кличко.

Офіс реформ, Житомирське РВ Асоціації міст України

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework