Учителька з Новограда вдруге стала переможницею Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

  Ірина Рожок, учитель української мови та літератури Новоград-Волинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, вдруге поспіль стала переможцем Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

 

  8 листопада об 11.00 тисячі слухачів Українського радіо разом написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Акцію наживо транслювали і в ефірі суспільного телеканалу "UA Перший". Традиційно диктант начитав педагог, радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко, – повідомляє Українське радіо.

  Цього року переможців поділили в трьох номінаціях. Перше місце – диктант написано повністю без помилок, друге місце – написали цифри без лапок, третє місце – одна помилка.

  Про перемогу Ірина Рожок дізналась від novograd.city.

   – Я навіть не знаю, що перемогла. А хіба вже є результати? Я вперше про це від вас чую. Прийду додому і пошукаю, – сказала Ірина. – Знаю, що припустилася однієї помилки – не взяла цифру у лапки. Але з тим усім це для мене приємна несподіванка.kd19111912 1

  Ще з 2014 року у школі № 2 діти з 6 по 11 клас пишуть диктант разом з учителями. Віднедавна почали відправляти і вчительські диктанти. У 2017 році жінка також здобула перемогу.

  – За мету не ставимо перевірити грамотність. Це своєрідне свято. Діти і вчителі приходять у вишиванках. Урочисто готуємось і пишемо диктант. Головне — об'єднати навколо української мови, – розповідає Ірина. – Дітям подобається, що вчитель, який їх вчить, разом з ними бере участь у конкурсах і перемагає.

Інна Попова, novograd.city

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework