У Житомирі підозрюють спортивного «ділка» у привласненні майже 40 тис грн бюджетних коштів

  Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення спортивним функціонером бюджетних коштів, шляхом підроблення та використання підроблених документів.

   Наразі особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 191, ч.2 ст. 190,  ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України.

  За версією слідства, підозрюваний  протягом червня 2017 - січня 2018 років привласнив 40 тис грн бюджетних коштів, виділених Управлінням сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації для оплати відряджень та участі у спортивних заходах тренерів і спортсменів.

  Зокрема, працюючи у відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти і науки України обласного рівня та будучи матеріально-відповідальною особою, достовірно знаючи, що окремі спортсмени і тренери насправді участі в заходах не брали, з метою приховування своїх незаконних дій підробляв офіційні документи, а кошти привласнював.

  Такими протиправними діями обласному бюджету спричинено збитків на суму майже 40 тис грн.

  Незаконні оборудки спортивного функціонера викрито завдяки спільним діям співробітників кримінальної поліції та слідчих Житомирського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури.

  Також 19.11.2019, за результатом розгляду клопотання, погодженого з прокурором, Богунським районним судом до особи застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

  Досудове розслідування проводить місцевий відділ поліції.

 Додатково: санкцією суворішої, ст. 191 ч. 3 КК України передбачено покарання, зокрема, обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework