До Житомирського міського ліцею при ЖДТУ завітала делегація з Туреччини. ВІДЕО

  За чашкою чаю спілкувались житомирські та турецькі школярі. Учні зі стамбульської Cosmos Software Anatolian High School приїхали до Житомира та відвідали міський ліцей при ЖДТУ.

 

  Гостям у нас сподобалось, Житомир — перше місто в Україні, яке вони відвідали. Особливо хвалили нашу кухню.

  «Я вперше в Україні і Житомир — перше місто, яке я тут відвідав. До цього хотів приїхати до України, але обставини так складались, що не вийшло. Взагалі, Україна і Туреччина мають багато спільного, це не лише країни, які неподалік розташовані, а країни, які мають спільну історію ще з османських часів, часів Османської імперії. Тож було дуже цікаво побачити, як тут живуть люди, які вони. Нам дуже подобається в Україні, і в Житомирі зокрема. Особливо в очі впала ця гостинність яка нагадує нам нашу, турецьку» — розповів викладач зі Стамбула Ясин Генч.

  «Я Україну вподобав, свій перший візит сюди, Житомир запам’ятається щирістю та гостинністю українських людей, сімейною гостинністю. Родини частували нас дуже смачно, українська кухня — це щось неймовірне. Сподіваємось гарні стосунки завести з українськими друзями» — сказав учень зі Стамбула Метехан.

  «Коли я вперше сюди прихав, я відчув як тут прохолодно, але й дуже гарно. Та мені подобається, коли холодно, морозно, тож я до цього ставлюсь нормально. Тут дуже затишно, місто не перенасичене транспортом, у порівнянні зі Стамбулом» — додав учень зі Стамбула Каан.

  Житимуть турецькі школярі у учнів нашого ліцею, які вже не перший рік практикують такий дружній обмін із учнями з польського міста Лодзь. Планують наші школярі і зустрічну поїздку до Стамбула.

Джерело: sk1.tv

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 28/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework