На Житомирщині мешканців лісу рахують з допомогою відеокамер

  Одразу по закінченню сезону полювання і впродовж лютого місяця в мисливських господарствах області триває облік диких тварин.

  Користувачі мисливських угідь хочуть знати, які тварини і в якій кількості мешкають нині на певних територіях, з тим, щоб спланувати біотехнічні заходи на наступний рік та визначити ліміти добування мисливських видів.

  - Процес цей достатньо трудомісткий, - каже завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук. – Обліку підлягають як мисливські види, так і червонокнижні. Моніторинг звірини проводиться різними методами. Практикують підрахунок шляхом шумового прогону, опитування мисливців, зі спостережних веж тощо. Із найновіших методів – відеоспостереження. Прямо на підгодівельних майданчиках користувачі мисливських угідь встановлюють відеокамери, які і фіксують, скільки і якої звірини приходить поласувати залишеними для них харчами.

  Особливу увагу приділяють тим видам, кількість яких у наших угіддях має тенденцію до зменшення. В останні роки на території нашої області помічається деяке зменшення водоплаваючої птиці – даються взнаки пересихання боліт через посушливу погоду.

  Зменшення популяції певного виду може призвести до заборони полювання на нього на певний період, допоки його кількість знову не стане оптимальною.

  Узагальнену інформацію про кількість звірини в лісах області в обласному управлінні лісового та мисливського господарства матимуть на початку березня.

7e8f5bb930d65e5b8815cfa796a1ab92 e4

009511 f2

003 02 15

Прес-служба ЖОУЛМГ

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 29/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework