У Бердичеві реставрують стіну кляштору

  Мешканці мікрорайону Загребелля та інші бердичівляни, які протягом останніх трьох тижнів бували поблизу Кляштору Босих Кармелітів, мали змогу спостерігати за реставраційними роботами, що ведуться над стіною фортеці над дорогою біля мосту.

  Вже неодноразово говорилось про необхідність таких дій, адже стара цегла і каміння від часу почали сипатися, а це може призвести до біди. І хоча можливу траєкторію падіння уламків загородили, все-таки потрібно було не лише убезпечити людей від можливих наслідків, а усунути їх першопричину. Про що і подбали у кляшторі – передає rio-berdychiv.info.

  Реставраційні роботи на повну розпочалися три тижні тому. За цей час працівники вже встигли значно просунутися у своїй роботі і поставити риштування на половині стіни. А от щодо подальших своїх дій будівельники небагатослівні. Карантин вніс свої корективи у життя і роботу багатьох людей. Кляштор закритий і скільки ще насправді триватиме подібний режим, невідомо, як і те, чи триватимуть роботи. Робітники розповіли, що наразі ведуться перемовини з містом щодо можливості продовження реставраційних робіт на мурі аж до самого їх завершення. Проте, що і як буде на ділі, прогнозувати не береться ніхто.

 Віримо, що все вдасться завершити, причому – найближчим часом, адже справа ця гарна і правильна. Коли мова йде про безпеку людей, немає нічого важливішого. До того ж, красивий відреставрований фасад стіни і мурів однієї з найвидатніших пам’яток Бердичева, до якої щороку прибувають тисячі паломників не лише з усіх куточків нашої держави, а й з усього світу, також спонукає до якнайшвидшого завершення відновлення її стіни.

kk020420177 2

kk020420177 3

kk020420177 4

Новини Житомира

  

Последнее изменение Четверг, 02/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework