На Житомирщині СБУ задокументувала незаконну розробку надр, яка завдала державі збитків на 204 мільйони гривень

  Служба безпеки України у межах заходів із охорони природніх ресурсів задокументувала незаконний видобуток піску у промислових масштабах у Коростишівському районі Житомирщини.

  За попередніми даними досудового слідства, організували незаконний бізнес колишній депутат Житомирської міської ради та директор місцевої приватної комерційної структури. Вони розпочали розробку надр і видобуток піщаної суміші на земельних ділянках, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району. Протиправна діяльність проводилася під виглядом виконання робіт у межах договору будівельного підряду на створення водойми для рибогосподарських потреб.

  Встановлено, що зловмисники самовільно зняли ґрунтовий покрив на п’яти земельних ділянках площею 9,3 гектара. Потім вони розпочали видобуток піску без жодних дозвільних документів за допомогою важкої екскаваторної техніки. Незаконно видобуту піщану суміш фірма за готівку реалізовувала фізичним особам та комерційним структурам Житомира і Коростишівського району за ринковими цінами в обхід податкового законодавства.

  Ініційовані УСБУ інженерно-екологічні експертизи засвідчили, що ділки встигли видобути 840 тисяч кубічних метрів піску на 182 мільйона гривень, а самовільною розробкою надр завдали збитки державі ще на 204 мільйони гривень.

  За матеріалами СБУ ексдепутату повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 240 (порушення правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

  Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків вирішується питання щодо накладення арешту на майно, яке належить підозрюваному на правах власності.

  Триває досудове розслідування.

  Документування оборудки проводилося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими Коростишівського ВП ГУ Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

95212874 634441107146369 6752467327012306944 n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майор ВСП під час одержання хабара затриманий військовою прокуратурою в Житомирі

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

 

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Среда, 29/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework