На Житомирщині директор приватного підприємства підозрюється у заволодінні бюджетними коштами на суму понад 317 тис грн під час утеплення фасаду гімназії

  23 квітня 2020 року, за погодженням із Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, повідомлено про підозру директору приватного підприємства у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). 

  За даними слідства, директор підприємства, виконуючи роботи з утеплення фасаду гімназії відповідно до договору підряду, укладеного з відділом освіти однієї з райдержадміністрацій, завищив їх вартість на суму понад 317 тис грн. Зокрема, вніс до офіційних документів про виконання робіт завідомо недостовірні відомості про використання додаткових матеріалів, хоча насправді такі матеріали не використовувалися.   

  У подальшому, на підставі неправдивих документів, із державного бюджету підприємцю безпідставно перераховано кошти на загальну суму понад 317 тис грн, якими директор підприємства заволодів.

 Незаконні дії викрито правоохоронцями спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Житомирській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

 Вказані обставини  повністю підтверджені належними та достатніми доказами в сукупності, зібраними у ході досудового розслідування кримінального провадження.

  Досудове розслідування проводить місцеве відділення поліції.

  Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура. 

  Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області 

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework