ТОП-10 українських фільмів, які виходять в прокат у цьому році

Нинішній рік точно увійде в історію українського кіно.

Тільки за цей період в наш прокат вийдуть рекордні 26 фільмів, зроблених в Україні. Прем’єри одних з них вже відбулися, інші з`являться на великих екранах найближчим часом. Але, як завжди, немає жодних гарантій, що половина заявлених фільмів вийде в зазначений час, так як вітчизняному кіно зазвичай нелегко знайти прокатника і домовитися з кінотеатрами.

Жива ватра

Один з головних хітів торішнього кінофестивалю «Молодість» виходить в прокат після року подорожі по фестивалях. У числі його нагород – приз на фестивалі HotDocs і нагорода на мінському «Лістападе». Розповідається ж в цій естетській документальній стрічці про життя вівчарів з Карпат, зв’язку поколінь і долю їх ремесла, яке режисер Остап Костюк досліджував близько десяти років.

Осінні спогади

Знята на Львівщині драма українсько-чесько-іранського виробництва з Дмитром Лінартовичем та Олександром Ігнатушею в головних ролях. Зірка «ТогоХтоПройшовКрізьВогонь» грає демобілізованого солдата, Ігнатуша – вдівця-скульптора, що взяв його на роботу. Чоловіки, яких об’єднує біль втрати, починають дружити, поки в їхньому житті не з’являється жінка – біженка з Ірану, якій потрібна операція на очах.

Микита Кожум’яка

Один з двох повнометражних мультфільмів вітчизняного виробництва, що очікує нас цієї осені. «Микита Кожум’яка» – це продовження історії про Кирила Кожум’яку, в якій головним героєм стане вже його син. На відміну від батька Микита не наділений надсилою та іншими здібностями, але битви зі змієм і завдання врятувати світ йому також не уникнути.

Чунгул

Брати В’ячеслав і Олександр Альошечкін стали відомі завдяки фільму «Синевир», незвичайної для нашого кіно суміші хоррора і фентезі. Їх новий фільм – містичний трилер в форматі 3D. Розповідається в ньому про молоду людину, яка, переганяючи машину клієнта, зупиняється в селі під назвою Чунгул – страшному місці, де кожен чужинець повинен заплатити свою ціну місцевим чаклунам. Проблем додає і дочка чаклуна, яка закохалася в хлопця.

Жива

Історична драма Тараса Химича, заснована на реальних подіях, що відбулися в 1950 році. Тоді молода дівчина Анна Попович, рятуючись від переслідування КДБ, потрапила в табір УПА, де закохалася в їх лідера Довбуша. Ось тільки на шляху до своєї любові її чекало безліч випробувань.

Правило бою

«Правила бою» позиціонують в прокаті як перший український спортивний фільм про бокс. Зняв його режисер Олексій Шапарев, відомий по військовому серіалу «Гвардія». Серед його головних джерел натхнення – історія боксера Василя Ломаченка. А серед ключових сюжетних ліній – зіткнення головного героя, простого вуличного хлопця, який став боксером, з місцевим кримінальним авторитетом Скульським.

Сторожова застава

Українське фентезі, зняте режисером Юрієм Ковальовим за однойменним романом Володимира Рутківського. Школяр Вітя через загадковий портал переноситься на тисячу років назад. Там він зустрічає трьох героїв Русі – Альошу Поповича, Іллю Муромця та Добриню Микитича та разом з ними стає на захист Сторожової застави від половців.

Гніздо горлиці

Фільм Тараса Ткаченка, який отримав приз Одеського кінофестівалю и викликав там безліч суперечок. «Гніздо горліці» – це історія про українських мігрантів, які шукають кращої долі в чужих країнах. Головна героїня вирушає на заробітки в Італію, в цю ж годину в Україні розвалюється її сім’я.

Моя бабуся Фані Каплан

Ще один учасник Одеського кінофестивалю. У 1917 році слабозора дівчина Фанні Каплан (Катерина Молчанова) виходить з в’язниці, заводить роман з лікарем Дмитром Ульяновим (Мирослав Слабошпицький), а вже через рік її звинувачують у замаху на брата Дмитра – Володимира Леніна.

Червоний

Екранізація роману сучасного українського письменника Андрія Кокотюхи. У центрі сюжету – історія двох українців, які воювали за різні ідеали. Один з них – повстанець Данило Червоний, інший – радянський льотчик Віктор Гуров. Одного разу доля звела їх у тюремних катівнях, де їм належить разом знайти шлях до свободи.

Джерело: provokators.info 

Прочитано 2385 раз

Последнее изменение Вторник, 15/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework