Прокуратура хоче повернути громаді земельну ділянку в центрі Житомира та знести новобудову ТОВ «Три гуся»

  В квітні 2020 року Житомирська місцева прокуратура в інтересах держави звернулася до суду з позовом до Житомирської міської ради, ТОВ «Три гуся» та міського управління ДАБК щодо земельної ділянки по вулиці Лятошинського, яку вимагає повернути громаді міста, а «Три гуся» мають «знести самочинне будівництво – об`єкт незавершеного будівництва готельно-ресторанного комплексу, що знаходиться по вулиці Лятошинського, 3 в м. Житомирі».

   Нижче – позовні вимоги прокуратури з ухвали Господарського суду Житомирської області від 7 квітня, який повернув заяву без розгляду, - розповідає zhitomir.info.

  «Однією з підстав оскарження даних рішень та договору є той факт, що на підставі них в оренду передано невиділену частину площею 0,0198 га із сформованої земельної ділянки загальною площею 0,0544 га, яка, в силу приписів Земельного кодексу України, не може бути об`єктом цивільних прав. На підставі оспорюваного договору оренди, ТОВ «Три гуся» реєструються Повідомлення про початок виконання будівельних робіт та зміни до цього повідомлення. У свою чергу, на підставі даних Повідомлень, ТОВ «Три гуся» в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно реєструється право власності на об`єкт незавершеного будівництва. В подальшому, вищевказаний договір оренди землі сторонами припиняється, а Житомирською міською радою рішенням №1372 на підставі запису в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право власності на об`єкт незавершеного будівництва надається дозвіл на укладання з ТОВ «Три гуся» договору оренди уже усієї земельної ділянки площею 0,0544 га, який і укладено 29.03.2019 та діє до цього часу», - йдеться в обґрунтування позовних вимог.

  Крім того, прокуратура подала заяву про забезпечення позову шляхом арешту майна – земельної ділянки та приміщення, але й цю заяву господарський суд залишив без розгляду.

  Не погоджуючись з такими рішеннями в.о. керівника Житомирської місцевої прокуратури звернувся до Північно-західного апеляційного господарського суду, який ухвалою від 12 травня відкрив апеляційне провадження і постановою від 10 червня скасував ухвалу від 7 квітня та повернув справу на повторний розгляд до Господарського суду Житомирської області.

  Прокуратура знову звернулася до суду із заявою про необхідність арешту майна, бо ТОВ «Три гуся» продовжує будівництво, а міська рада ухвалила рішення щодо початку процедури продажу земельної ділянки забудовнику.

  «В обґрунтування заяви прокурор зазначає, що незважаючи на пред`явлений позов до суду на спірній земельній ділянці з кадастровим номером 1810136600:03:013:0016 здійснюється будівництво об`єкту нерухомості. Зауважує, що у разі задоволення позову, при не зупиненні ТОВ «Три гуся» будівництва буде істотно ускладнюватися виконання рішення суду щодо знесення такого самочинного будівництва. В такому випадку необхідно буде витрачати додаткові ресурси з метою приведення земельної ділянки у стан придатний для її використання. У разі завершення будівництва та здачі об`єкту нерухомості в експлуатацію до прийняття остаточного рішення суду у даній справі (у разі задоволення позову), необхідно буде вживати додаткові заходи до усунення порушення прав власності територіальної громади на спірні землі та, відповідно, змінювати предмет та підстави позову прокурора, що значно ускладнить його судовий розгляд. Відповідачам для приведення земельної ділянки у первісний стан необхідно буде витратити додаткові ресурси до знесення об`єкту будівництва», - йдеться в матеріалах суду.

  Ухвалою від 25 червня 2020 року господарський суд у задоволенні заяви щодо арешту майна знову відмовив. Чергове засідання у справі призначене на 7 серпня 2020 року.

  А тим часом «Три гуся» вже вигнали чотириповерхову «коробку». Нижче на фото – етапи будівництва з грудня 2019 року по липень 2020.

2 грудня 2019 року

8 травня 2020 року

17 липня 2020 року

Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 17/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework