Вирок суду через 8 років після вбивства родини підприємця: одному - довічне ув’язнення, другий нападник вже відбув покарання

  За розбійний напад, умисне вбивство двох осіб та замах на вбивство, скоєне 1 липня 2012 року на провулку Сільськогосподарському в Житомирі, один з нападників отримав довічне ув’язнення.

   Про це 15 липня повідомила пресслужба Богунського райсуду Житомира, - розповідає zhitomir.info. 

  «Відсвяткувавши ювілей одного з подружжя з родичами та друзями, разом з рідними та сім’єю товариша повернулися додому. А в ранішній час до них «завітали» гості зі зброєю, які хотіли лише одного – нажитися. Першою жертвою нападника К. стала дружина господаря будинку, потім донька, за нею 6-річна дитина. Лише своєчасне надання медичної допомоги доньці врятувало її життя, проте вона отримала не тільки тілесні травми, але й моральні страждання, у неї на очах загинула рідна ненька та синок, випадково опинившись на шляху злочинця, який в момент їх втечі стріляв їм в спини, по маленькій дитині він здійснив постріли тричі. За такі дії колегією суддів К. був засуджений до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю», - йдеться у повідомленні суду, в якому зазначено, що на сьогоднішній день вирок суду ще не набрав законної сили.

  У єдиному державному реєстрі судових рішень опублікований вирок Богунського райсуду Житомира від 13.07.2020 у справі 296/665/12-к.

  Мова йде про резонансне вбивство родини підприємця, яке відбулося вранці 1 липня 2012 року по провулку Сільськогосподарському в Житомирі. Тоді в наслідок розбійного нападу смертельні вогнепальні поранення отримали дружина підприємця та його 6-річний онук, поранення отримала і донька бізнесмена, яку медикам вдалося врятувати.

  У матеріалах суду зазначається, що учасників розбійного нападу на будинок підприємця було двоє – обоє до вчинення злочину мали судимості. Вони заздалегідь готувалися до нападу з метою пограбування. Спершу «жертву» - підприємця з «Житнього ринку», який мав кілька торгових точок з продажу чаю та кави -запримітив один з нападників, який також працював на ринку. Чоловік прослідкував за бізнесменом, дізнався, де останній проживає. Згодом знайшов напарника для вчинення свого задуму – рецидивіста, який відбув кілька термінів за ґратами.

  Вони деякий час спостерігали за будинком підприємця та графіком життя його мешканців, облаштувавши схованку в сусідньому будинку. Звідси і приступили до вчинення свого злочинного умислу.

  Вранці 1 липня дочекались, коли господар будинку виїде з дому і в помешканні залишаться лише жінки та дитина, через паркан потрапили у двір. За домовленістю, один нападник підійшов до дверей, інший мав чекати сигналу на подвір’ї. Двері відчинила 50-річна господиня, на яку прийшовся перший постріл з обріза мисливської рушниці Mossberg (вкраденої ще в 2002 році). Далі нападник вистрелив у доньку та онука господарів, які з’явилися на сходах. При цьому дитина отримала кілька вогнепальних поранень.

  Проте нападники не врахували, що у господаря будинку в цей час гостювали родичі з Білорусі. Тож коли один з нападників піднявся на верхній поверх будинку, помітив трьох осіб і вирішив втікати, про що повідомив своєму напарнику.

  У матеріалах суду зазначається, що один з нападників на допиті заявляв, що постріли здійснив випадково, з необережності, проте це спростували результати експертизи. Інший співучасник заявляв, що домовленість була лише про вчинення розбійного нападу, а про існування вогнепальної зброї він взагалі не знав, і коли побачив у дверях тіло першої жертви, мав намір втекти.

  За кілька днів після вбивства правоохоронці затримали підозрюваних, під час обшуку в помешканні одного з них знайшли обріз рушниці. Експертиза підтвердила, що саме з цієї зброї здійснювались постріли в будинку на провулку Сільськогосподарському у Житомирі. Більше того, саме ця зброя фігурує в інших справах про розбійні напади, вчинені на початку 2000-х років у Житомирі та області.

  Дослідивши матеріали справи, суд через 8 років після вчинення злочину, виніс вирок нападникам.

  Організатор розбійного нападу, який стріляв у потерпілих, за умисне вбивство двох і більше осіб отримав довічне ув’язнення з конфіскацією усього майна. Крім того, за вироком суду, засуджений має сплатити потерпілим 2,5 млн грн моральної шкоди.

  Іншого обвинуваченого суд виправдав в скоєнні вбивства за недоведеністю вини, проте визнав винним у розбої з проникненням у житло і призначив покарання - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд зарахував йому у строк відбування покарання час попереднього ув’язнення з 2012 по 2020 роки з розрахунку «день за два», тож засуджений вважається таким що уже відбув покарання.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Вторник, 21/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework