В кущах біля багатоповерхівок у Новограді за декілька днів виникли гори з відходів дорожнього будівництва. ФОТО

  Старий асфальт, бордюри та інше будівельне сміття, яке з’являється під час ремонту доріг у Новограді-Волинському по вулиці Соборності та на площі Лесі Українки, звозять у кущі неподалік Болгарбуду.

  Про це «Звягелю» повідомив житель мікрорайону, надавши підтверджуючі фото.

  Пан Леонід висловив занепокоєння, що в кущах біля багатоповерхівок за декілька днів виникли гори з відходів дорожнього будівництва.

  — Ви ж знаєте, який менталітет пересічного українця? Де з’явилося трішки сміття, туди почнуть зносити й звозити з усіх околиць. Припускаю, що невдовзі на купу асфальту й щебеню викидатимуть побутове сміття й утвориться ще одне несанкціоноване звалище, — висловив думку житель Болгарбуду.

  За його словами, в управлінні житлово-комунального господарства на його звернення відповіли, що, мовляв, звозять старий асфальт, щоб засипати яму. Але чоловік не йме тому віри.

  «Звягель» теж звернувся за коментарем в управління ЖКГ міської ради. Начальник управління Олександр Богданчук пояснив, що, дійсно, зрізаний асфальт і будівельні відходи протягом минулих вихідних туди привозили, щоб засипати яму, яка утворилася, коли копали пісок.

  — Кілька місяців тому в ту яму впала дитина. Було звернення від депутатів засипати небезпечне місце. Плануємо невдовзі бульдозером яму загорнути й усе розрівняти, — пояснив Богданчук.

  «Звягель», у свою чергу, дякує небайдужим містянам, які намагаються привернути увагу до проблемних ситуацій. У четвер, 23 липня, ми отримали нові фото, які свідчать, що будівельне сміття вже почали висипати в безпосередній близькості… до природної пам’ятки «Кам’яний гриб», що в мікрорайоні Болгарбуд.

  …Тим часом на сесії міської ради 23 липня розглядали звіти посадових осіб щодо ситуації із завезенням львівського сміття на полігон твердих побутових відходів і шляхи вирішення проблеми. Це питання стояло першим у порядку денному. Попри те, що депутати його обговорювали чотири з половиною години, дієвих рішень ухвалено не було і винних не знайдено.

  Звіти т.в.о. міського голови Олени Пономаренко, першого заступника міського голови Сергія Колотова і начальника управління ЖКГ Олександра Богданчука не оцінили ані «задовільно», ані «незадовільно» і лише «взяли до уваги». Пропозицію про звернення до суду, щоб підприємство, яке вивозить на новоградський полігон ТПВ львівське сміття, відшкодувало збитки за завдану шкоду, не підтримали. Пропозицію про перевезення вже наявного на території м’ясокомбінату сміття на полігон ТПВ за окремим тарифом теж не підтримали…
Сміття є, рішень немає.

  Відповідальності — теж немає, бо рада — орган колективний і відповідальність може бути тільки «політична».

trash2 color

Олег Брюханов

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 27/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework