Пологове відділення Лікарні №1 міста Житомира отримало сучасне медичне обладнання

  Неонатальне ліжко із лампою для фототерапії, багаторежимна інфузійна помпа, кардіомонітор з функцією системи серцевого викиду…Така сучасна апаратура з’явилася у житомирській Лікарні №1.

   Кожна одиниця зазначеного обладнання є життєво необхідною в неонатології, а також для забезпечення невідкладної медичної допомоги жінкам під час пологів.

  Так, неонатальне ліжко із лампою для фототерапії призначене для надання невідкладної допомоги передчасно народженим немовлятам. «Тут є спеціальний температурний датчик, що не допускає перегріву чи недогріву, що є вкрай важливим при лікуванні жовтяниці, особливо у недоношених дітей. Встановлюється спеціальний температурний режим на блоці, і таким чином дитина не втрачає температуру..», - зазначають медики. Важливим є також те, що "гніздо" для немовлят можна використовувати і при транспортуванні.

  Інфузійна помпа, що використовується для внутрішньовенного парентерального харчування та безпечного введення препаратів, має спеціальну функцію для забезпечення контролю за швидкістю інфузії – датчик крапель. «Коли зазначене обладнання під’єднується до внутрішньовенної системи, можна регулювати швидкість крапель, встановлювати дозу препарату за одиницю часу.…», - говорять лікарі.

  Монітор пацієнта з функцією неінвазивного обрахування серцевого викиду дасть можливість контролювати стан серцевої діяльності пацієнта. Як зазначено, такий апарат є вкрай необхідним в анестезіології та реанімації, адже «при наркозах необхідно контролювати пульс, тиск та серцевий викид».

  Заступниця міського голови Марія Місюрова переконана: системна робота з оновлення пологового будинку, потужний кадровий потенціал та якісне обладнання дають можливість впевнено говорити про послуги найвищого рівня у пологовому відділенні Лікарні №1.

  «Наш пологовий будинок конкурує з обласним перинатальним центром, і ця здорова конкуренція сприяє покращенню якості надання послуг. Наше ж завдання – зробити їх ще кращими! Незабаром пологовий отримає ще й дихальний апарат для новонароджених діток...», - говорить міський голова Сергій Сухомлин та висловлює вдячність благодійникам.

Пресслужба міської ради

Новини Житомира



Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework