Працівники Житомирської психлікарні на три години перекривали міжнародну автотрасу

  Близько 50 працівників Житомирської обласної лікарні №2 в Овруцькому районі 4 серпня на три години перекривали дорогу міжнародного значення Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський. Люди безперервно ходили пішохідним переходом, вимагаючи виплати заборгованої зарплати.

   Автодорогу в селі Прилуки медпрацівники лікарні почали блокувати близько 9-тої, - розповідає suspilne.media.

Працівники Житомирської психлікарні на три години перекривали міжнародну автотрасу

Працівники Житомирської психлікарні на три години перекривали міжнародну автотрасу

Працівники Житомирської психлікарні на три години перекривали міжнародну автотрасу

  Наталія Редчиць розповіла Суспільному, що працює у лікарні палатною медсестрою 23 роки. Жінка прийшла на протест разом зі своїми колегами, бо не хоче допустити закриття лікарні та вимагає виплатити зароблене.

  "Ми проводимо акцію за збереження нашої лікарні. Ми хочемо працювати. Якщо ми залишимось без роботи і лікарня закриється, то наше село просто зникне із карти України. Багато в кого з нас стаж 25-26 років. Ми не хочемо залишитися також без пенсії, бо в нас ще немає пенсійного віку", - сказала Наталія Редчиць.

  Мати одного із пацієнтів обласної психіатричної лікарні Валентина Сухіна також прийшла підтримати медпрацівників. За словами жінки, упродовж останніх трьох років у лікарні лікується її син.

  Валентина Сухіна: "Дуже гостре в нього захворювання. Ми можемо 3 місяці поспіль лікуватися. Якщо лікарня закриється, я не знаю, що робити. Я не завезу його в Житомир, бо там його не беруть".

  За словами медпрацівника обласної психіатричної лікарні Олександра Вознюка, станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває близько 90 пацієнтів. "Загалом в нас 3 відділення. Менше 80 пацієнтів на даний час не буває. Інше відділення – жіноче. На 30 ліжок. Ще є чоловіче відділення, яке також розраховане на 30 ліжок. Також є психотуберкульозне відділення, яке обслуговує пацієнтів з усієї області з лікарень та психоневрологічних інтернатів", - сказав Олександр Вознюк.

  Керівниця лікарні Тетяна Давидюк розповіла, що відповідно до контракту з Національною службою здоров’я України заклад отримав фінансування на суму 205 тисяч гривень, але персонал не отримує зарплати із червня.

  "Не може лікарня на 100 ліжок існувати за суму 205 тисяч гривень. Це фактично лише оплата за електроенергію. У нас лікарня хронічних пацієнтів. Люди 20-30 років лікуються через психічні хвороби. Майже всі інваліди. Частина із них недієздатні. І психотуберкульозне відділення єдине в області. На даний час в нас працює 120 штатних працівників. Останнє, що ми виплатили людям перед днем медичного працівника, це по 700 гривень, бо це все, що залишилось на наших рахунках. Ще маємо трохи грошей на хліб для пацієнтів, деякі продукти закупили. Решту покладаємося на волонтерів", - сказала Тетяна Давидюк.

  До червня цей медичний заклад дофінансовували на суму понад 2 мільйони гривень з рахунку Держбюджету, розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик.

  Микола Суслик: "НСЗУ на сьогодні оплачує тільки медичну послугу. Соціальні послуги не оплачуються в таких закладах. Крім авансових виплат 200 тисяч, більше виплат не було. НСЗУ виставляє певні умови, які заклад повинен виконувати. Пообіцяла Національна служба здоров’я України, що в липні після отримання ліцензії вони нададуть авансові виплати. Крім того, на наступній сесії облради буде вноситися питання про виділення грошей на повноцінну заробітну плату медичним працівникам. Це 1 млн. 100 на один місяць".

  За словами пресофіцерки нацполіції в області Алли Ващенко, в акції протесту взяли участь близько пів сотні людей. На місці події працювали поліцейські, забезпечуючи пропуск транспорту екстреного призначення, автомобілів з дітьми, а також інших автомобілів, що забезпечують життєдіяльність людей.

Авторка сюжету Аліна Домбровська

Камера ВІктор Підвисоцький

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework