Два агропідприємства на Житомирщині право на збір урожаю відстоюватимуть у суді

  Два агропідприємства, які обробляють земельні угіддя на території Мартинівської громади Пулинського району, не можуть домовитися між собою, кому належить право збору урожаю. Майже тиждень аграрії сільгосптехнікою блокують під’їзди до полів.

   У ситуацію втрутилася поліція. Відкрили кримінальне провадження. Триває розслідування, - розповідає suspilne.media.

  Співвласник ТОВ "Ялинівка Нова" Андрій Ващенко розповів Суспільному, що підприємство, яке він представляє, має юридичні підстави збирати урожай зерна, бо тут його посіяли навесні.

  Андрій Ващенко: "Ми надали всі документи, які свідчать про те, що ми посіяли. Опоненти постійно намагаються втручатися: перекривають дороги своїми автівками. Були у нас зустрічі. Але опоненти поставили нас перед фактом: або ти нам віддаєш 2/3 компанії, або буде війна".

  Адвокат ТОВ "Ялинівка Нова плюс" Володимир Марчук має свою точку зору: "Земля зареєстрована за іншими юридичними особами. Я представляю їх інтереси через порушення прав, яке зараз є. У подальшому все це буде оскаржуватися в судовому порядку. Буде дана правова оцінка діям правоохоронців в цій ситуації. Думаю, що все перейде до зали суду".

  Громадський порядок на полі забезпечують три десятки правоохоронців.

  "На даний час поліція забезпечує і ніяких конфліктних ситуацій у нас не виникало. Зерно збирає той, хто його посіяв, а в подальшому дані конфліктуючі сторони мають право у судовому порядку вирішити кому належить дане зерно", - сказав керівник управління превентивної діяльності нацполіції в області Віталій Магалецький:

  За словами, Андрія Ващенко, ТОВ "Ялинівка Нова" розпочало збір зернових.

Автор сюжету Леонід Харшан

Новини Житомира

  

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework