Дорожня галузь Житомира: що зроблено та що планується?

  Капітальний ремонт вулиць, тендер на реконструкцію шляхопроводу над залізничним вокзалом та неякісна дорога на Великій Бердичівській, – поточний стан дорожньої сфери міста та плани на майбутнє обговорили у прямому ефірі телеканалу С-ТV із очільником міста Сергієм Сухомлиним.

 

  Ремонтні роботи дорожнього полотна по вулицях Леха Качинського та Чуднівській вже на фінішній прямій. Окрім того, наноситься розмітка, яку розмістять також і на Бердичівській, – розповів міський голова.

  «Вже відбувся тендер по вул. Бердичівській і по наступному етапу до Жуйка вже тендер відбувся і є переможці. Тому по цьому тендеру ми зараз будемо дивитися, коли почнуться роботи. Перший етап буде від Соборної до Театральної і потім від Театральної до універмагу. Це капітальний ремонт, це заміна частково і комунікацій, і люки.. це така складна робота. І нам треба графік зробити такий, щоб коли буде обмеження по Київській, по Бердичівській одночасно не робити, щоб люди мали можливість проїхати», – пояснює Сергій Сухомлин.

  У владі зазначають: паралельно планують розпочати ремонтні роботи і по вул. Грушевського. Наступного року хочуть перейти до ремонту тих вулиць, які вже давно потребують поточного і капітального ремонтів.

  «Ми будемо починати від „Глобала“ – з кінця Грушевського і тягнути в центр. Там поточний ремонт, але, як і Чуднівська, буде повністю перероблятися верхній шар асфальту з укріпленням люків, заміною на плити посилюючі під люками. І після цього вже вул. Театральна: від початку до „Електровимірювача“. Якщо встигнемо, можливо, ще в цьому році зробимо Бердичівську від Жуйка до виїзду із Житомира для того, щоб повністю Бердичівська до Соборної була зроблена, повністю Чуднівська, Леха Качинського була зроблена, Грушевського.

  Покровську – в’їзд в Житомир вже зробили. І на наступний рік вже треба буде планувати робити повністю вул. Київську і Київське шосе. Тоді центральні магістралі міста будуть зроблені і тоді вже будемо переходити на вулиці Мануїльського, Князів Острозьких і інші вулиці, які давно потребують капітально і поточного ремонту», – розповідає Сергій Сухомлин.

  Найближчим часом також розглянуть питання проведення тендеру щодо реконструкції шляхопроводу над залізничним вокзалом. За проєктом, зробленим 2 роки тому, його вартість складала близько 130 млн грн. Зараз остаточну суму має визначити експертиза.  

  «Але це складні роботи, бо, окрім того, що розширення мосту, ще підняття його на 80 чи 90 см для того, щоб забезпечити вільний прохід електропоїздів, який потрібно робити. Електрифікація ліній дасть можливість зробити станцію не просто такою, на яку приїжджає один-два потяги на день, а дійсно зробити нормальне сполучення між іншими містами України», – наголошує міський голова.

  Проблеми є і з новим асфальтним покриттям. Деякі водії скаржаться, що нова дорога по вул. Великій Бердичівській місцями, так би мовити, взялася хвилями. 

  «На тій ділянці біля штабу ВДВ є такий момент. Але на цю вулицю.. це капітальний ремонт, компанія серйозна, автомагістраль, є гарантія 5 років. Тому вже по гарантійному ремонту вже просадку одного люку.. робили вже два чи три тижні назад. Тому це серйозна компанія. Є гарантія, якщо є якісь проблеми – будуть переробляти», – каже Сергій Сухомлин.  

Джерело: ctv.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework