«Це точно не державне рішення», – Сергій Сухомлин про відміну соцвиплат матерям-одиначкам, які працюють неофіційно

  Працюючі мами залишаться без допомоги від держави, – таку болючу тему піднімали у прямому ефірі телеканалу С-ТV разом із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним.

 

  Минулого тижня Кабінет Міністрів України прийняв постанову №632 про зміни у наданні державних соціальних допомог. Відповідно до цього з 1 липня матерям-одиначкам без офіційного працевлаштування перестануть виплачувати допомогу від держави. Це шокувало житомирян і викликало резонанс у соцмережі.

  «У нас кожен рік зростає кількість коштів, які ми виділяємо на соціальну допомогу людям. Це саме призведе до того, що у нас буде більше коштів на це виділятися і буде просто через надання матеріальної допомоги це все фінансуватися. Це перший момент. Ми розуміємо, що в тому числі це діти, які будуть ходити в дитячий садочок чи школу і за рахунок міського бюджету повністю буде йти фінансування на їх харчування і інші програми», – розповідає Сергій Сухомлин.

 Житомирський міський голова таке рішення уряду піддає критиці. Вважає, що матерів-одиначок у жодному разі не можна залишати без соціальних виплат.

  «Я думаю, що це дуже неправильне рішення з боку уряду – залишити зараз цих мам один на один із проблемою. Це точно не відповідальне рішення. І ми розуміємо, коли йдуть розмови, що будуть з 1 вересня працювати школи/не будуть. Під час карантину дуже багато підприємств не працювало. Якщо не будуть працювати школи, куди ця мама, незалежно від того є в неї робота чи немає, як вона залишить дитину одну вдома під час навчального процесу? Вона все одно буде з дитиною. І залишати її без виплат – це точно не державне рішення», – наголосив очільник міста.

Джерело: ctv.ua

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework