​За хабар у 80 тис. грн Житомирський райсуд вдруге виніс вирок двом депутатам селищної ради

  Прокуратурою Житомирської області підтримано публічне обвинувачення у справі стосовно двох депутатів селищної ради, обвинувачених в одержанні неправомірної вигоди на суму 80 тис грн.

   Вироком Житомирського районного суду від 11.08.2020 обох осіб визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України та одному з них – голові депутатської комісії - призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі, іншому – 7 років 6 місяців позбавлення волі.

  Також застосовано конфіскацію належного їм майна з позбавленням права обіймати виборні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування та посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 3 роки.

  Судовим слідством доведено, що депутати селищної ради, один з них – голова профільної депутатської комісії, вимагали та одержали неправомірну вигоду на суму 80 тис грн за сприяння у позитивному розгляді заяви про виділення земельної ділянки на засіданні очолюваної ним комісії та у подальшому – у прийнятті селищною радою рішень про надання дозволу на виготовлення проектної документації та передачу у власність цієї земельної ділянки жительці міста Житомира.

  До того ж, із обумовленої суми першу частину – 40 тис грн - мали відразу передати за позитивний розгляд заяви на засіданні земельної комісії, решту – після остаточного прийняття рішення.

  Наразі вирок суду не набув законної сили.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework