У Житомирі на Київській можуть облаштувати велодоріжку на тротуарі, простір для велосипедистів з’явиться ще на кількох вулицях

  У Житомирі на вулицях Качинського та Чуднівській цього тижня (до 23 серпня) мають нанести розмітку. Схема передбачає острівці безпеки та захисні смуги з двох сторін, які у мерії називають альтернативою велосмуг.

   Про це  Житомир.info розповів начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

  «Фактично це аналог вулиці Великої Бердичівської з невеличкими змінами: ліва смуга буде не 2,75 м, а 3 м, і острівці безпеки фізично поки будуть в розмітці, тобто намальовані, і з подальшим їх будівництвом на наступні роки. Враховуючи, що ширини проїжджої частини недостатньо, щоб забезпечити облаштування повноцінних велодоріжок або велосмуг, то ми будемо мати проміжне рішення, альтернативне, можна сказати, – нанесення захисної смуги, що буде шириною від 0,5 м до 1,5 м, яка дозволяє надати простір для велосипедистів, які рухаються в сторону гідропарку, в сторону Корбутівки», – каже Костянтин Підпокровний.

 

  Простір для велосипедистів з’явиться і на Київській, зокрема у мерії розглядають два варіанти: або дві захисні смуги, або з однієї сторони велосмуга на проїжджій частині, а у зворотному напрямку – на тротуарі.

  «Враховуючи ширину достатньо великої тротуарної частини на цьому відрізку, облаштування з однієї сторони на тротуарі, а вже відповідно з правої сторони – велосмуги по проїжджій частині. Це є перший варіант. Другий варіант – це по прикладу Бердичівської і Чуднівської робимо звуження смуг руху і залишаємо простір, який там буде залишатися на різних ділянках, це різний простір – від 1 – 0,5 м, який також буде звільнений для пересування велосипедистів», – говорить начальник управління транспорту і зв’язку.

  Проте остаточний варіант залежить від рішення профільної комісії та поліції, яка має погодити схему організації дорожнього руху.

  Захисні смуги нанесуть також на Грушевського, Театральній, Перемоги та Покровській.

  «Покровська: така сама ситуація, як і по Київській та Грушевського, вони в «поточці». Зараз йдуть активно роботи і будемо визначатися, коли буде рішення комісії. Щодо Перемоги – ми залишаємо ділянку від проспекту Миру до майдану Короленка, як вона була по розмітці, а від майдану Короленка до майдану Соборного ми також звужуємо ліву смугу до 3 м і облаштовуємо відповідно до нової схеми паркувальні місця на ділянці від Ольжича до Грушевського. Уже на наступний рік по вулиці Перемоги будемо приймати рішення. Театральна буде в такому самому варіанті як і Київська, це буде логічно», – додає Костянтин Підпокровний.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 18/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework