У Житомирі за кілька годин випало 49% місячної норми опадів, негода знеструмила села у 12 районах області та повалила дерева

  Вдень та ввечері 25 серпня Житомирською областю пронеслася злива. Найбільше зачепило південні райони.

 

  Про це повідомили у Житомирському обласному центрі з гідрометеорології, - розповідає  Житомир.info.

  «Вдень та ввечері 25 серпня 2020 року проходження серії атмосферних фронтів обумовило ускладнення погодних умов на Житомирщині, особливо в  південній частині області, де відмічались численні грози та пройшли значні зливові дощі. На метеостанціях Коростень та Олевськ спостерігались шквали із швидкістю 15-16 м/с», – йдеться у повідомленні.

  Інформація про кількість опадів та максимальну швидкість вітру за день 25.08.2020 – ніч 26.08.2020, згідно з даними спостережень метеостанцій Житомирської області, наведена в таблиці:

  В обласному центрі з гідрометеорології в коментарі Житомир.info уточнили, що упродовж кількох годин в Житомирі випало 49% місячної норми опадів.

  Пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області повідомляє, що негода наробила збитків: знеструмила майже 70 населених пунктів у 12 районах, повалила дерева на дорогу. Загалом упродовж доби рятувальники п’ять разів виїжджали на ліквідацію наслідків погодних умов.

  «Так, 25 серпня о 18:45 чуднівські рятувальники отримали від водія повідомлення про те, що в с. Волосівка на проїжджу частину впали два дерева та перекрили рух на дорозі. По прибуттю до місця пригоди черговий караул рятувальників у складі 4 чоловік особового складу за допомогою бензопил розрізали та прибрали на узбіччя рештки дерев», – інформують в У ДСНС.

  Подібну допомогу водіям на автошляхах рятувальники надавали і в селах Озерне та Малий Браталів Любарського району, у селі Осикове Бердичівського району та в селі Теснівка Коростишівського району. Там загалом розрізали та прибрали на узбіччя ще п’ять повалених сильними поривами вітру дерев.

  Також через погіршення погодних умов на Житомирщині від електропостачання було відключено 68 населених пунктів (в Андрушівському районі – 1, Бердичівському – 10, Ємільчинському – 2, Житомирському – 5, Коростенському – 4, Коростишівському – 6, Любарському – 1, Малинському – 12, Народицькому – 9, Овруцькому – 1, Попільнянському – 2, Чуднівському – 14), а також 227 трансформаторних підстанцій.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework