На Житомирщині прокуратура заявила позови про стягнення до бюджету понад 250 тис. грн, зайво сплачених за медичне обладнання, призначене для лікування COVID-19

  Житомирською місцевою прокуратурою у ході опрацювання веб-порталу «Prozorro» виявлено факти порушень законодавства під час закупівлі за бюджетні кошти товарів медичного призначення, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

   Установлено, що у березні-травні 2020 року двома київськими приватними товариствами, відповідно до договору, за бюджетні кошти поставлено до лікарень Житомира медичне обладнання (відеобронхоскоп, кисневі концентратори, мікробіологічно безпечний кабінет тощо).

  Проте постачальниками неправомірно до їх ціни включено податок на додану вартість, незважаючи на те, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID -19)» та відповідними положеннями Податкового кодексу України такі товари звільнено від оподаткування.

  Унаслідок зазначених порушень вартість поставленого медичного обладнання безпідставно завищена, що призвело до необґрунтованих витрат бюджетних коштів на суму понад 250 тис. грн.

   З метою повернення до бюджету зайво сплачених коштів та захисту інтересів  держави, Житомирською місцевою прокуратурою до господарського суду міста Києва пред’явлено два позови про стягнення з товариств-постачальників медичного обладнання грошових коштів, набутих без достатньої правової підстави.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework