В олевчанина знайшли майже кілограм бурштину: тепер чоловіку «світить» термін

  Коростенською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом незаконного зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, виявленого у місті Олевську (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

   За даними слідства, олевчанин за місцем свого проживання незаконно, без належних документів зберігав бурштин-сирець та бурштин у декоративних елементах.

  Зокрема, під час санкціонованого обшуку, проведеного співробітниками УСБУ в області, за процесуального керівництва прокуратури області, у  домогосподарстві фігуранта справи виявлено та вилучено необроблений бурштин та декоративні вироби з нього загальною масою майже 1 кг.

  Установлено, що коштовне каміння було видобуте ще у період нелегального старательства на території Олевського району, а документи, які  підтверджували б його походження, відсутні. На вилучений бурштин та готові вироби накладено арешт.

  Досудове розслідування, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, проводило Олевське відділення поліції.

  Публічне обвинувачення у суді підтримуватиме Коростенська місцева прокуратура.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework