У Житомирі аварійну електроопору оздобили та укріпили бетонною ліпкою. ВІДЕО

  У Житомирі на перехресті вулиць Перемоги та Ольжича житомирянин Руслан Степанов за два місяці укріпив бетонною ліпкою аварійний стовп.

   Житомирянин Руслан Степанов каже, що перед початком робіт стовп хитався, мав тріщину та міг впасти на проїжджу частину дороги. Зараз опора укріплена та прикрашена арт-інсталяцією, на якій зображені грона винограду, равлики та комахи, - розповідає suspilne.media.

  "Прикрашаю стовп для того, щоб він мав гарний естетичний вигляд. Його планували зносити. Стовп до цієї роботи, яку я розпочав два місяці тому, був старим і хитким. Я заховав всі ці недоліки і тим самим зміцнив його", – розповів Руслан Степанов.

У Житомирі аварійну електроопору оздобили та укріпили бетонною ліпкою  Опора перебуває на балансі КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління", каже керівника служби електрогосподарств ТТУ Сергій Ребець:

  "Підприємство наразі експлуатує близько 3800 опор. Це всі контактні мережі тролейбусів, трамваїв, повітряні мережі. Усі ці дроти в нас йдуть через такі опори. За нормативами, період експлуатації таких опор становить 25 років, а після цього їм потрібна заміна. Тобто, потрібно закривати цю ділянку, демонтовувати і будувати нову опору. Щоб замінити один такий стовп потрібно витратити 30 тисяч гривень".

У Житомирі аварійну електроопору оздобили та укріпили бетонною ліпкою  Електроопору встановили в місті 35 років тому, а після зимової ДТП стовп був додатково пошкоджений, тому мав бути демонтований. Сергій Ребець каже, що реконструкція опори дала можливість зекономити гроші, які мали витратити на його заміну:

  "На ньому був пошкоджений верхній шар бетону. Ми його відреставрували, взяли в кожух з додатковим залиттям бетоном. Але, як для центру міста, він мав трішки неприглядний вигляд. Тому власник приміщення, яке розташоване поряд зі стовпом, вирішив його прикрасити. Тим самим він показав приклад для міста і всіх інших, щоб в подальшому у людей було бажання йти шляхом економії, а не відновлення цих опор або заміни на нові".

  Сергій Ребець каже, що опору у майбутньому, можливо, треба буде замінити, але наразі її руйнацію зупинили.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Сергій Кобилянський

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework