У Житомирській області нацгвардійця, який зарізав чоловіка, засудили до 12 років ув’язнення

  У квітні 2017 року в Житомирській області військовослужбовець-нацгвардієць наніс смертельні ножові поранення чоловікові, з яким поконфліктував. Через три роки, у квітні 2020-го, Богунський районний суд Житомира призначив підозрюваному покарання у виді 8 років в’язниці. Однак військова прокуратура подала апеляційну скаргу на цей вирок та домоглася, аби військовослужбовця ув’язнили на 12 років.

   Про це 24 вересня Житомир.info повідомив перший заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

  «В ході досудового розслідування встановлено, що військовослужбовець однієї з військових частин Національної гвардії України, перебуваючи у смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області під час сварки із цивільною особою наніс їй декілька ударів ножем у шию, внаслідок чого потерпілий помер на місці», – повідомив Олексій Рихлюк.

  27 квітня 2020 вироком Богунського районного суду міста Житомира військовослужбовця було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначено покарання у виді восьми років позбавлення волі.

  Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції у зв’язку із м’якістю призначеного покарання, 26 травня 2020 прокурор військової прокуратури Житомирського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону направив до суду апеляційну скаргу на вказаний вирок.

  23 вересня 2020 року Житомирський апеляційний суд, погодившись із доказами та військової прокуратури, визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у виді дванадцяти років позбавлення волі.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework