У Житомирській обласній дитячій лікарні запрацював новий комп'ютерний томограф

У Житомирській обласній дитячій лікарні запрацював новий комп'ютерний томограф

  7 жовтня у Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні відкрили новий комп'ютерний томограф, отриманий у рамках грантової допомоги між урядами України та Японії.

   Про це Суспільному розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик. За його словами, крім апарату закупили нове обладнання для обстеження дітей та провели ремонт відділення:

  "Апарат ми отримали безкоштовно, як грант, але його ціна 15 мільйонів гривень. Повністю ремонт, в тому числі і обладнання, яке необхідне для обслуговування томографа і для діток, які будуть проходити обстеження, були закуплені за гроші бюджету. П'ять з половиною мільйонів виділено з обласного бюджету, проведено ремонт, закуплено обладнання, меблі".

   Директор обласної дитячої лікарні Юрій Довгополий каже, що новий томограф було виготовлено в 2019 році:

  "Обстеження пацієнтів буде проходити безкоштовно. Це ті пацієнти, які будуть мати направлення сімейного лікаря або знаходитимуться в нашій лікарні. Для решти пацієнтів ми введемо це, як платну послуга. Ми не обраховували її вартість, але більшість пацієнтів у нас буде отримувати цю послугу безкоштовно".

У Житомирській обласній дитячій лікарні запрацював новий комп'ютерний томограф  Завідувач рентгенологічним відділенням Юрій Динович розповідає, що раніше проводити діагностику такого рівня в обласній лікарні було неможливо:

  "Комп'ютерний томограф дає можливість проводити 3D реконструкцію патологічних ділянок тіла дитини, пацієнта. Раніше у нас не було цього апарата. Працювали на апаратурі ще радянських часів. А новий томограф є одним із найкращих апаратів".

  Перед тим, як проводити дослідження на новому обладнанні, лаборанти завершили курси навчання, каже старша лаборантка Олена Рябій:

  "На моніторі в нас закладені усі програми та дитячі протоколи. Ми обстежуємо дітей від 0 до 18 років за направленням лікарів. Обстеження передається на робочу станцію лікаря рентгенолога і далі вже він інтерпретує і надає свої висновки. На такому обладнанні раніше не працювали, але ми пройшли курси, навчилися і працюємо".

 

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Сергій Базилюк

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework