Самоврядці сіл Житомирщини можуть лишитися без зарплат?

Самоврядці сіл Житомирщини можуть лишитися без зарплат?

  Трудові права посадових осіб органів місцевого самоврядування під загрозою, - АМУ звернулася до Прем'єр-міністра.

   Асоціація міст України звернулася до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням терміново внести зміни до нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України з метою запобігання порушенню прав посадових осіб органів місцевого самоврядування на оплату їхньої праці.

  Реформа проведена, сформовані громади з більшою кількістю населення, і місцеве самоврядування на всій території України отримало однакові повноваження. Раніше посадові оклади самоврядців різнилися (Постанова Кабміну №268) залежно від чисельності населення міст, селищ, сіл, приналежності міст та населених пунктів до ОТГ»,- пояснює консультант з юридичних питань АМУ в Житомирській області А.Дяченко.

  У зв'язку з проведеним черговим етапом реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, після чергових та перших місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня 2020 року, частина посадових осіб органів місцевого самоврядування може втратити правові підстави для отримання заробітної плати, а інша частина буде отримувати її на дискримінаційних умовах, - стверджують в АМУ.

  На даний час питання оплати праці працівників органів місцевого самоврядування врегульоване постановою Уряду від 6 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Чинна редакція додатків до постанови №268 встановлює розмежування схем посадових окладів посадових осіб органів місцевого самоврядування в залежності від віднесення міст, селищ, сіл до певних груп за чисельністю населення, приналежності міст та населених пунктів до об'єднаних територіальних громад. В той же час новосформовані територіальні громади вже не можуть вважатися «об’єднаними територіальними громадами», адже утворені в інший спосіб, ніж передбачений Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Таким чином, оплата праці посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема у сільських та селищних територіальних громадах, після місцевих виборів залишиться поза правовим регулюванням.

  АМУ наголошує: щоб не створювати правового вакууму у питанні оплати праці працівників органів місцевого самоврядування необхідно терміново, до 25 жовтня 2020 року, привести постанову  Кабінету Міністрів України від 6 березня 2006 року №268 у відповідність до законодавства. Асоціація міст України висловлює готовність долучитися до розробки відповідних змін.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework