Брак та низький темп: "Укравтодор" розірве контракт із китайською компанією, яка будувала об'їзну Житомира

Брак та низький темп: "Укравтодор" розірве контракт із китайською компанією, яка будувала об'їзну Житомира

  Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") ініціювало розірвання контракту з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited за порушення умов контракту, низькі темпи та погану якість робіт.

   Про це повідомило відомство у коментарі Інтерфакс-Україна, пише epravda.com.u

  Sinohydro працює на автошляху М-06 з листопада 2017 року і за контрактом мала реконструювати 22 км дороги до червня 2020 року.

  Реконструкція здійснюється в рамках проекту "Укравтодору", Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) - "Пан’європейські коридори"/ Європейські дороги України II".

  "Розірвання відбувається на підставі загальних умов контракту, зокрема: підрядник не продовжив терміну дії забезпечення виконання контракту; підрядник не дотримується обіцянок щодо необхідності виправлення результатів робіт; підрядник без розумних пояснень не подовжує роботи відповідно до умов контракту", - зазначають в "Укравтодорі".

  Серед конкретних прикладів робочого браку - руйнування цементобетонного покриття. За висновком компанії технагляду IRD ENGINEERING S.R.L., руйнування виникли внаслідок недотримання підрядником методології проведення будівельних робіт.

  За даними "Укравтодору", технагляд також виявив й інші порушення, що стосуються облаштування асфальтобетонного покриття та зведення штучних споруд.

  "Прикро, що співпраця з Sinohydro дійшла до точки неповернення. Зі свого боку ми намагалися робити все, щоб дати шанс компанії реабілітуватися та виправити ситуацію.

  Проте через подібне ставлення втрачає держава і громадяни. Ми не можемо дозволити собі зволікати або чекати на зустрічні кроки - дорога потрібна Україні вже зараз", - прокоментував ситуацію голова "Укравтодору" Олександр Кубраков.

  В "Укравтодорі" також повідомили, що відповідно до останньої програми робіт (від 25 травня 2020 року), станом на початок жовтня відсоток виконання будівельних робіт підрядником має становити близько 80%. Фактичне виконання - 49,17%, при цьому з них велика частина містить серйозні зауваження щодо якості виконання.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework