В одному з житомирських вишів студенти вивчають види екосистем за допомогою віртуальної реальності

В одному з житомирських вишів студенти вивчають види екосистем за допомогою віртуальної реальності

  Студенти природничого факультету Житомирського держуніверситету ім. І. Франка вивчають види екосистем за допомогою окулярів віртуальної реальності.

   В університеті кажуть, що це навчальний експеримент, за результатами якого розглядатимуть можливість централізованої закупівлі подібних окулярів.

 Ініціатором впровадження такого методу навчання став викладач природничого факультету ЖДУ Іван Хом'як. Він розповів Суспільному, що використання віртуальної реальності дозволяє студентам візуально ознайомитися з екологічним середовищем різних частин світу, а відтак – краще засвоювати навчальний матеріал:

  "Ми беремо звичайний мобільний телефон, заходимо на ресурс Гугл-карти і знаходимо карту, яка обертається на 360 градусів. Потім вставляємо його в окуляри віртуальної реальності, закриваємо і одягаємо на голову. Ось тут налаштовуємо різкість".

 

  Студентка другого курсу Ніна Макарчук одягла окуляри віртуальної реальності вперше. Каже, що окуляри створюють ілюзію перебування і тій чи іншій точці світу.

 

  Іван Хомяк говорить, що використання віртуальної реальності дає можливість студентам-екологам попрацювати з екосистемами інших країн:

  "Це, для прикладу, Австралія, – каже викладач. – Місця віддалені, але це не табличка чи плакати. Це розширює наші можливості. Крім того, більшість занять проходять в зимово-осінній період, де ми не можемо побачити екосистеми під час масової вегетації, тож, це дає нам можливості візуалізувати те, що ми вивчаємо".

  За словами Івана Хом'яка, такий метод навчання для університету є експериментальним. Поки що на заняттях користуються трьома окулярами віртуальної реальності, які є особистою власністю викладачів. Мають такі окуляри і кілька студентів. Іван Хом'як каже, що за результатами навчального експерименту університет розглядатиме можливість централізованої закупівлі подібних окулярів.

 

Авторка: Дар'я Самаріна

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework