Житомирщина лідирує за показником працевлаштування людей з інвалідністю

Житомирщина лідирує за показником працевлаштування людей з інвалідністю

  У 2019 році Житомирська область майже в два рази перевиконала норматив з працевлаштування людей з інвалідністю. Показник склав 185,6%.

  Про це в ефірі "Українського радіо "Житомирська хвиля" розповів директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ярослав Возний. За його словами, Житомирщина є лідером з працевлаштування людей з інвалідністю:

  "За статистикою минулого року, в області мали працювати 8213 осіб з інвалідністю, а фактично працює 15 тисяч 242 людини з особливими потребами, тобто відсоток виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю складає 185,6%. Сьогодні для роботодавців є обов’язковим виконання цього нормативу, передбаченого статтею 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні". Для всіх роботодавців цей норматив складає чотири відсотки середньооблікової чисельності штатних працівників, а якщо працює від 8 до 25 осіб – у кількості одного робочого місця. Саме Фонд соціального захисту інвалідів постійно стежить за дотриманням цієї квоти".

  За словами Ярослава Возного, якщо людям з інвалідністю створювати належні умови для роботи, аби їм було комфортно і вони були соціально захищені, це додасть 3-6% до ВВП країни:

  "Дуже багато прикладів є, коли люди з вадами слуху, зору займають гарні посади й успішно працюють. Є люди з інвалідністю і в органах державного управління, і в органах місцевого самоврядування, і в Збройних Силах України".

  Ярослав Возний каже, що важливе значення при працевлаштуванні людей з інвалідністю має освіта і готовність до конкуренції:

  "Фонд соціального захисту інвалідів фінансує програму навчання молоді з особливими потребами. Сьогодні 35 людей навчаються за кошти Фонду. Спеціальна комісія стежить за їх навчанням і за тим, щоб потім молоді люди були працевлаштовані".

  За словами Ярослава Возного, люди з інвалідністю дуже вразливі, але й відповідальні. Вони дорожать своїм робочим місцем.

Джерело: suspilne.media.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework