Компанія, яка має будувати сміттєпереробний завод у Житомирі, отримала усі дозволи і розповіла про графік реалізації проєкту

Компанія, яка має будувати сміттєпереробний завод у Житомирі, отримала усі дозволи і розповіла про графік реалізації проєкту

  Компанія-інвестор ТОВ «МС Соціальний проект» отримала усі дозвільні документи на будівництво сміттєпереробного заводу у Житомирі. Про те, чому роботи не розпочалися вчасно, плани компанії та графік реалізації проєкту розповіли під час пресконференції 22 жовтня.

   Про це йдеться в матеріалі zhitomir.info.

  «Завод використовуватиме обладнання, яке виробляється в Європі, яке сертифіковане в Європі, тобто завод фактично буде відповідати європейським нормам екологічної безпеки. Завод не буде використовувати будь-яких технологій спалювання, і компанія вже інвестувала своїх коштів більше 1,5 млн євро для будівництва цього заводу. Вона платить податки в місцевий бюджет, тобто з 2018 року компанія несе щорічні витрати на підготовку майданчика та оплату земельних податків, інших податків. Компанія має серйозний намір завершити проєкт найближчим часом», – розповідає директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

 

  Представники компанії зазначають: на отримання всіх документів пішло 1,5 року.

  «Для прикладу, те, що я взяв (демонструє папку з документами), – це десь 15% документації, яку ми отримали під час проходження всіх дозвільних процедур. Наприклад, том 1 проєкту – це лише перший том, а таких томів у нас сімнадцять, це вся проєктна та робоча документація. Ще один документ, який у нас зайняв близько 5-6 місяців, – звіт з оцінки впливу на довкілля. Цьому документу передувала ще одна експертиза, яка називається «державна санітарна епідеміологічна», і ми її теж отримали. Насправді за кожним дозволом, погодженням приховується велика робота фахівців», – каже директор ТОВ «МС Соціальний проект» Євгеній Барах.

  Аналогів такого заводу в Україні немає, зазначає директор комунальної установи «Агенція розвитку міста».

  «На сьогодні насправді ніхто з українських міст не проходив ці процедури від початку до кінця, і ми сподіваємося стати першим містом в Україні, яке отримує функціонуючий завод із глибокою переробкою сміття на 90%», – зауважує директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

  Представники компанії додають: початок робіт припадає на осінньо-зимовий період, тому планують розпочати будівництво наступного року, а поки підготують усе необхідне обладнання.

  «На сьогодні у нас є повний пакет всіх експертиз та дозволів, повторюся, що це зайняло у часі понад 1,5 року – на проходження відповідно до всіх вимог законодавства України цих процедур. Це дає нам можливість сьогодні спланувати організаційні та підготовчі роботи, спланувати виконання основних робіт і приступити найближчим часом до актуалізації контрактів і до того, щоб оновити специфікацію з хорватською компанією «Tehnix», оскільки вона за цей час теж вдосконалювала свої технології і пропонує нам розглянути деякі покращення того, що ми вже замовили. Тому ми вже можемо бути впевнені, що завтра ми не будемо вимушені зупинитися з огляду на відсутність того чи іншого дозволу, археологи точно не з'являться. Будівництво, за нашими оцінками, вже було завершене давно, якби не ті обставини, але з моменту початку і до завершення займає рік-півтора, враховуючи введення в експлуатацію, пусконалагоджувальні роботи», – говорить директор ТОВ «МС Соціальний проект» Євгеній Барах.

  Згідно з проєктом, завод мають запустити у 2022 році.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 23/10/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework