Заборгували 800 тисяч: медики обласного лабцентру у Житомирі досі не отримують "коронавірусні" доплати

Заборгували 800 тисяч: медики обласного лабцентру у Житомирі досі не отримують "коронавірусні" доплати

  Колектив переконаний, що таке зволікання міністерства пов'язане з посадою керівника лабораторного центру і головного санлікаря області.

  У Житомирському лабораторному центрі щодня роблять понад тисячу тестів на коронавірус. Медики працюють понаднормово, а доплат за свою працю не отримують. Хоч із вересня мали б мати вищу зарплатню. Обіцяні на це урядом гроші на рахунки надійшли, але людям їх не виплачують.

  Про це йдеться в сюжеті ТСН.

  Працівники лабораторного центру скаржаться, що на роботі від ранку до ночі, сім'ї їх не бачать, а обсяги роботи невпинно ростуть. Сюди привозять матеріали з усієї області. Отримують за це лікарі-епідеміологи в середньому від 4 до 6 тисяч гривень, а мали б більше. Уряд від 1 вересня встановив доплати: молодшому медперсоналу - від 1250 грн, лікарям – від 3,5 тисяч грн.

  У бухгалтерії лабораторного центру кажуть, що заборгували 800 тисяч гривень доплат медпрацівникам. Гроші, які є на рахунку, не можуть видати, бо МОЗ не підписує документи.

  Колектив переконаний, що таке зволікання міністерства пов'язане з посадою керівника лабораторного центру і головного санлікаря області. Виконувача обов'язків головного санітарного лікаря Житомирщини Зиновія Парамонова двічі намагався звільнити головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Навіть особисто привозив накази про звільнення. Але Парамонов і досі залишається на цій посаді. Щоправда, зараз перебуває на лікарняному з COVID-19. Телефоном розповів ТСН, що невиплата доплат медикам - це помста.

  "Пан Ляшко продовжує таку політику стосовно нашого лабораторного центру і мене особисто. Йому не вдалося закріпити на посаді свого однодумця по грантах, і тому це помста колективу. Адже усім іншим областям виплатили", - заявив Зиновій Парамонов. 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework