У Житомирі відкрили нову амбулаторію за 7,3 мільйонів гривень

У Житомирі відкрили нову амбулаторію за 7,3 мільйонів гривень

  Сучасне обладнання, оновлене приміщення, комфортні умови для медиків…  Лікарі  нововідкритої Амбулаторії  загальної практики - сімейної медицини №12, що на вул. Покровській у Житомирі, вже обслуговують перших пацієнтів. Первинну медичну допомогу  тут зможуть отримати   понад 20 тис. осіб.

  «Людям, які проживають у цьому густозаселеному мікрорайоні (Крошня, - ред) незручно обслуговуватися  в поліклініці на вул. Лесі Українка…  Проєкт реалізовано за кошти нашої первинної ланки медицини та місцевого бюджету »,- каже міський голова Сергій Сухомлин.

  Під амбулаторію сімейного лікаря  реконструювали частину приміщення КУ «Житомирська стоматологічна поліклініка №2»  на вулиці Покровській, 159.  Амбулаторія нового зразка  -  сучасна будівля із енергоефективними вікнами та дверима, утепленими  зовнішніми  стінами, новими санітарно-технічними та електротехнічними мережами, вентиляцією та кондиціонуванням.    Медзаклад облаштовано необхідними засобами доступності для маломобільних груп населення.

  Загальна площа лікувально-профілактичного закладу – 449 м.кв. Тут оснащено 9 кабінетів лікаря, ізолятор, кімнати персоналу, кабінет  щеплень та маніпуляційний, які укомплектовано меблями та всім необхідним медичним обладнанням.

  В амбулаторії діятиме широкий спектр послуг: буде можливість зробити ЕКГ, отримати щеплення, провести небулайзерну терапію, зробити швидкі тести на ВІЛ, вірусні гепатити, тропоніни (інфаркту міокарду), пульсоксиметрію, отоскопію,  визначити рівень глюкози в крові та  інше.   Тут створено умови для забору зразків біологічного матеріалу на дослідження.

  Кількість  працюючого в амбулаторії персоналу - 35 осіб, 16 з яких -  сімейні лікарі.

 Як повідомили в управлінні капітального будівництва міської ради, загальна сума коштів,   витрачених на реконструкцію приміщення, становить 7,3 млн  грн.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework