На Житомирщині судитимуть директора ветлабораторії: за хабарі видавав підприємцям підроблені експертизи на м’ясну продукцію

На Житомирщині судитимуть директора ветлабораторії: за хабарі видавав підприємцям підроблені експертизи на м’ясну продукцію

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди директором регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини за зловживання впливом на підпорядкованих експертів та видачу завідомо неправдивих офіційних документів.

   Наразі обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366,  ч. 2 ст. 369-2 КК України, скеровано до суду.

  За даними слідства, посадовець, з корисливих мотивів, неодноразово одержував від лікаря ветеринарної медицини м’ясопереробного приватного підприємства (стосовно нього судом вже винесено вирок) неправомірну вигоду на загальну суму майже 5 тис. грн.

  Навзамін за грошову «винагороду» чиновник сприяв у видачі ветеринарною лабораторією експертних висновків щодо якісних і кількісних показників м’ясної продукції, без надходження від підприємства обов’язкових зразків сировини для проведення таких лабораторних досліджень. 

  Віртуальні лабораторні висновки надавалися на тонни продукції без жодного зразка. Зокрема, один із задокументованих фактів - експертний висновок надано щодо якісних і кількісних показників 11 тонн м’ясної продукції, призначеної для реалізації.

  Неправомірну вигоду фігурант справи одержував на банківські картки, а сканкопії підроблених експертних висновків, скріплених підписами і печаткою, надсилалися електронною поштою.

  «Ветеринарно-м’ясні» оборудки чиновника державної ветеринарної лабораторії викрито завдяки спільним діям прокуратури та співробітників УСБУ в області.

  Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework