У Житомирі в центрі СНІДу в період пандемії протестували на 10 тисяч людей менше

У Житомирі в центрі СНІДу в період пандемії протестували на 10 тисяч людей менше

  У Житомирі обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом в період пандемії протестували на 10 тисяч людей менше, ніж за аналогічний період минулого року.

   Про це Суспільному розповіла завідуюча відділенням профілактики та боротьби з інфекціями обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Варваровська. За її словами, упродовж 10 місяців цього року виявили 248 ВІЛ-інфікованих людей, а минулого року такий показник становив 455 людей з позитивним ВІЛ-статусом.

   Наразі в обласному центрі СНІДу зараз лікуються 1900 пацієнтів.

  "У нас чотири лікаря, які назначають антивірусну терапію. Це фактично по 500-600 пацієнтів на кожного. Прийняти ми можемо всіх, хто має на це бажання", – розповіла Олена Варваровська.

У Житомирі в центрі СНІДу в період пандемії протестували на 10 тисяч людей менше  За словами лікарки, лікування в центрі СНІДу проходять не всі ВІЛ-позитивні пацієнти, а 70% від загальної кількості:

  "Тобто 30 % ходить далі і не розуміє, що потрібно звернутись до лікаря. І такі пацієнти, які втрачені нами для медогляду, дають нам далі продвинуті стаді. ВІЛ-інфекції, тобто СНІД. Вони до нас приходять, але вже коли є 3 і 4 стадія ВІЛ-інфекції. Я хочу звернути увагу усіх, хто нас слухає. Може хтось знає свій статус і ще не звернувся до медпрацівників. Щоб продовжити якісне життя, зверніться до нас за допомогою і ми зробимо все, що від нас залежить".

У Житомирі в центрі СНІДу в період пандемії протестували на 10 тисяч людей менше  Житомирянка Катерина каже, що дізналася про свій ВІЛ-позитивний статус сім років тому, коли при вагітності здала аналіз крові:

  "Довелося переплакати і передумати, перехвилюватися, але в кінці-кінців, отримавши гарну консультацію і достантьо інформаціі від спеціалістів і соціальних працівників, я вже розуміла, що мені робити далі. Бо спочатку в голові були лише думки про те, що я скоро помру".

 

  Катерина розповідає, що не знає, де могла інфікуватися, а найбільше боялася розповісти про свій статус рідним:

  "Суспільство у нас думає, що захворіти на це можуть лише соціально небезпечні люди або люди, які мають залежності, наркозалежність чи ті, хто займається комерційним сексом. А насправді цим може захворіти кожен".

 

  Катерина говорить, що усі сім років безоплатно отримує медичну та психологічну допомогу в обласному медичному спеціалізованому центрі. Жінка заміжня, працює і має здорову дитину:

  "Дитина народилася із негативним результатом, бо все робила правильно. Тому хочу сказати усім інфікованим жінкам, що у них є можливість народити здорових дітей при умові правильного лікування, яке надається тут у центрі".

 

Авторка: Дар’я Самаріна

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework