Сталі відомі деталі побиття працівника СБУ на АЗС у Новоград-Волинському

Сталі відомі деталі побиття працівника СБУ на АЗС у Новоград-Волинському

  2 грудня у Новоград-Волинському Житомирської області на АЗС троє місцевих побили співробітника СБУ, а згодом були затримані правоохоронцями.

  Трійця молодиків прямо в приміщенні автозаправної станції “БРСМ-Нафта” після словесної перепалки побила заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та протидією організованій злочинності СБУ Артемія Капелюха. Відомості про інцидент з посиланням на інформаційну довідку оприлюднив один з Tеlegram-каналів, -повідомляє kyiv.media.

  Правоохоронців на заправку о 22:29 викликала оператор АЗС. Жінка розповіла, як після словесного конфлікту троє відвідувачів закладу зійшлися в бійці з ще один чоловіком. Постраждалий під час сутички отримав низку ударів по тулубу, а також удар по голові спортивною битою, яку опонент силовика схопив прямо з вітрини АЗС.

  Постфактум бійки у працівника СБУ діагностували тілесні ушкодження та забійну рану голову, однак від госпіталізації він відмовився. За фактом побиття Артемія Капелюха в поліції відкрили кримінальне провадження за статтею про злісне хуліганство (ч.4 ст.296 КК України).

  Побиття зафіксували камери спостереження на АЗС:

 

  Джерела у правоохоронних органах повідомили нашому виданню деталі інциденту. Потерпілий пояснив копам, що став на захист працівниці АЗС, коли троє місцевих почали ображати її.

  За кілька годин зловмисників затримала місцева поліція. Ними виявилися мешканці Новоград-Волинського: 44-річний Тарас Бущенко, 34-річний Андрій Щурук та 26-річний Кирило Боярський. Про останнього відомо, що два роки тому (в ніч на 23 жовтня 2018 року) молодика вже затримували правоохоронці під час його спроби здійснити крадіжку майна з місцевого торгівельного центру.

  Андрій Щурук по кличці «Щур» – раніше судимий за вимагання, погрози і насильство, угон автотранспорту, крадіжки. Зокрема, в листопаді 2009-го Щурук викрав автомобіль у Стрию Львівської області, за що у 2011-му був засуджений. У 2016-му потрапляв в поле зору правоохоронців за крадіжки у супермаркеті. З 2017-го перебував у складі організованої групи під керівництвом Віталія Арендарчука на прізвизько «Глина», якого місцеві ЗМІ називали «смотрящим» за Новоград-Волинським та ставлеником місцевого авторитета Глонті Серго на прізвизько «Гуга».

Фото затримання Щурука у липні 2019-го

  У липні 2017-го на тій же АЗС, де відбулось побиття співробітника спецслужби, банду було вкотре затримано місцевим СБУ та Нацполіцією, після чого їх помістили до СІЗО.

  У грудні 2017 року Щуруку було повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 КК України, справу передали до суду. Два роки він утримувався у Житомирському СІЗО, поки у жовтні 2019-го суд змінив йому міру запобіжного заходу – звільнив під підписку про невиїзд.

  Зважаючи на факт побиття співробітника СБУ, статтю за хуліганства можуть перекваліфікувати на ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя працівника правоохоронного органу), за яку підозрюваний може отримати 9-15 років, а з урахуванням рецидиву – і довічне ув’язнення.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework