Протягом 2020 року аудитори Житомирщини забезпечили відшкодування втрат на суму майже 18 млн грн.

Протягом 2020 року аудитори Житомирщини забезпечили відшкодування втрат на суму майже 18 млн грн.

  Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області впродовж 2020 року провели 34 ревізії, 9 перевірок закупівель та 19 державних фінансових аудитів.

   Проведеними ревізіями та перевірками закупівель виявлено порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 34 млн грн.

  Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за підсумками контрольних заходів прийняли 40 управлінських рішень та впровадили 81 рекомендацію, надану за результатами державних фінансових аудитів. Загальна сума досягнутого економічного ефекту за результатом упроваджених рекомендацій налічує понад 26 млн грн. 

  Правоохоронним органам передано матеріали 29 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 7 досудових розслідувань і вручено 11 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

  Перед органом прокуратури ініційовано 5 позовів щодо усунення виявлених порушень.

  Окрім того, пред’явлено 1 позов до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 131 тис. грн.

  До 16 об’єктів контролю, де виявлені порушення, застосовано захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

  За вчинені фінансові порушення 57 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 21 – до матеріальної, 10 – до дисциплінарної. Одну посадову особу звільнено з посади.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework