На Житомирщині зменшиться ціна газу для населення

На Житомирщині зменшиться ціна газу для населення

  За дорученням Прем’єр-міністра невідкладно готується проєкт постанови КМУ про запровадження державного регулювання ціни на газ. Пропонована ціна, яка встановиться відповідно до постанови, — 6,99 грн за метр кубічний для всіх українців.

    Фактично це означає зниження тарифів на 25-30% від середньозважених по країні. Це також на 1,5 грн (за куб) менше ніж минулі роки.

  Також, Уряд спростив можливість зміни газопостачальника для населення. Змінити газопостачальника можна у будь-який момент у офіційному застосунку “Приват24”. Крім цього, з середини січня укласти договір з Нафтогазом можна буде також і у відділеннях Ощадбанку.

  Державне регулювання ціни тимчасове, його встановлять на час карантину, або до кінця опалювального сезону. Це надасть змогу Уряду здійснити відповідні процедури, аби врегулювати газовий ринок та подолати монополію деяких компаній-постачальників, які встановлюють завищені тарифи.

  Нагадаємо, що з 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу для населення. Ціни на “блакитне паливо” визначає ринок газу і відповідні пропозиції від газопостачальних компаній, яких Україні вже налічуються більше 15.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework