Минулорічні обшуки в будівлі біля житомирської недільної школи пов’язані з розслідуванням справи про зброю із зони АТО

Минулорічні обшуки в будівлі біля житомирської недільної школи пов’язані з розслідуванням справи про зброю із зони АТО

  Слідчі головного управління Нацполіції в Житомирській області з вересня 2020 року розслідують справу за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), до якого причетні: колишній боєць ДУК «Правий сектор», громадянин Російської Федерації; волонтер, уродженець Житомирської області; розшукуваний в РФ за вбивство громадянин з потрійним громадянством – Російської Федерації, України та Республіка Молдова.

   В Єдиному реєстрі досудових рішень є кілька десятків ухвал стосовно зазначеної справи, - розповідається у матеріалі zhitomir.info.

  Зокрема, 27 січня 2021 року Корольовський районний суд м.Житомира розглядав скаргу адвоката одного з підозрюваних на бездіяльність слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо неповернення тимчасово вилученого майна. Мова йде про майно, яке було вилучене 02.10.2020 року у приміщенні за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 16.

  Нагадаємо, 2 жовтня 2020 року співробітники управління СБУ разом зі слідчими ГУНП проводили «певні процесуальні дії» в приміщеннях, які знаходяться поруч з недільною школою по вул.Київська, 16: в будівлі, яка не належить собору, є квартири приватних осіб.

  Адвокат перерахував майно, яке було вилучене під час обшуків: мобільний телефон марки «Iphone»; шість мобільних телефонів марки «Nokia»; грошові купюри на загальну суму 15 тис. 900 грн, 21 тис. 836 дол. США, 140 швейцарських франків, 555 євро; флеш-карта марки «Арасеr»; ноутбук марки «Asus»; станок для гоління чорно-сріблястого кольору упакований в паперовий конверт.

  Також 27 січня Корольовський райсуд розглядав клопотання адвоката Ореховського Миколи Леонідовича про відвід слідчого Гриценка Д.В., який здійснив примусове відібрання біологічних зразків, та задовольнив це клопотання.

  «Так, 15.12.2020р. в проміжок часу 11:20 - 11:50 до приміщення недільної школи Житомирської громади Православної церкви України на службовому транспорті прибули працівники ГУНП у Житомирській області, в тому числі слідчий Гриценко Д.В., які із погрозою застосування зброї та застосування фізичної сили по відношенню до учасника кримінального провадження№12020060000000391 від 24.09.2020 р.ОСОБА_1 вчинили дії з примусового відібрання біологічних зразків без відповідного дозволу суду», - йдеться в ухвалі.

  Цього ж дня суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора обласної прокуратури про відвід слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира Адамовича О.Й.

  Щодо самого кримінального провадження, то подробиці досудового розслідування викладені в ухвалі Корольовського райсуду від 8 жовтня 2020 року, коли слідчі вперше зверталися до суду з клопотанням про надання дозволу на примусове відібрання біологічних зразків, але суддя відмовив.

  Нижче – скріншоти з ухвали суду:

  Зазначимо, що ОСОБА_1 – це Юрій Бірюченко, місцевий меценат, засновник благодійного фонду «Духовна освіта», який, зокрема, виділяв кошти на відновлення настінних розписів Свято-Михайлівського собору. Фонд Бірюченка зареєстрований в грудні 2010 року за адресою: м.Житомир, вул. Київська, 16-а.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework