Оліївська ОТГ судиться з постачальником пального

Оліївська ОТГ судиться з постачальником пального

  Оліївська сільська рада потрапила в складну ситуацію, пов’язану з непорядним постачальником пального. Заручниками цієї ситуації могли стати, зокрема, діти громади, яких підвозять шкільні автобуси.

   Про це повідомляється на сайті Оліївської ОТГ.

  "Попри все, сільська рада знайшла вихід із ситуації та зараз через суд намагається стягнути кошти з непорядної компанії. У червні минулого року Оліївська сільська рада через вебпортал «Прозорро» здійснювала публічну закупівлю гуртової партії нафтопродуктів, за результатами якої переможцем торгів було оголошено ТОВ «КОНДОР ЛОГІСТИК».

 З даною компанією було укладено договір на поставку бензину та дизпалива для автомобілів сільської ради, зокрема шкільних автобусів. Поставка товару здійснюється на автозаправній станції по пред’явленим талонам або карткам, згідно кількості зазначених у них літрів і виду бензину/дизельного палива.

  Відповідно до договору, Оліївська сільська рада перерахувала кошти ТОВ «КОНДОР ЛОГІСТИК». Однак склалася ситуація, коли дана компанія не виконувала зобов’язання, згідно договору, та не поставила в достатній кількості пального. Заручником ситуації стали, зокрема, школярі. Адже автомобілі сільської ради, в тому числі шкільні автобуси, приїхавши на автозаправні станції і, пред'явивши талони чи картки, не могли отримати пального.

  Для з'ясування обставин, Оліївська сільська рада надіслала Претензію до ТОВ «КОНДОР ЛОГІСТИК» щодо невиконання умов договору. Представники компанії надали відповідь, що вони не можуть вплинути на ситуацію, тому що не є власниками пального, а є лише емітентами паливних карток та талонів. Хоча в договорі ТОВ «КОНДОР ЛОГІСТИК» вказувало, що є саме власниками бензину та дизпалива, яке має бажання поставляти. Тим самим ТОВ «КОНДОР ЛОГІСТИК» саме підтвердило, що порушило договір.

  На практиці дана компанія виявилася посередником і не перерахувала отримані від Оліївської сільської ради кошти компанії, яка є реальним власником пального. Після цього сільська рада надіслала ТОВ «КОНДОР ЛОГІСТИК» повідомлення про розірвання договору і звернулася до суду з позовною заявою щодо захисту прав та інтересів громади, з метою стягнення з недобросовісної компанії коштів. Однак діти, яким потрібно діставатися до шкіл, працівники сільської ради, які мусять щодня їздити по громаді, територія якої значно збільшилася, не могли чекати, доки буде «тягнутися» дана історія, яка в нинішніх українських реаліях, як кожен з нас знає, може тривати дуже довго. Тому, аби вийти з ситуації, водії автомобілів сільської ради, в тому числі шкільних автобусів, змушені були заправляти їх за власні кошти, а потім повертати гроші на свої карткові рахунки шляхом авансових звітів.

  Також Оліївська сільська рада через вебпортал «Прозорро» оголосила нові торги на постачання пального, переможцем яких було визнано ТОВ "ВОГ КАРД". Це не компанія-посередник, як виявилося минулого разу, а реальна компанія з власною мережею АЗС.

  Найближчим часом буде підписано договір, отримано талони та все має стати на свої місця".

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework