У Житомирі відновили роботи з реконструкції очисних споруд водоканалу

У Житомирі відновили роботи з реконструкції очисних споруд водоканалу

  У Житомирі відновили роботи з реконструкції очисних споруд "Житомирводоканалу" – на них витратять 14 мільйонів євро. В результаті споруди зможуть очищувати стоки від фосфатів.

   Про це Суспільному розповів директор з розвитку та капітального будівництва "Житомирводоканалу" Олександр Гаврилов. За його словами, наша область буде першою в Україні, де за новою технологією очищатимуть воду та стоки від фосфатів:

  "За якість робіт у нас відповідає австрійська компанія "Гідроінжинірінг", а от будівельні проєкти в нас виграли дві словенські компанії. Це також дало поштовх до співпраці урядів України та Словенії, внаслідок чого словенський фонд виділив Житомиру грант в розмірі 2,8 мільйонів євро на реконструкцію головної каналізаційно-насосної станції".

У Житомирі відновили роботи з реконструкції очисних споруд водоканалу

  Наразі "Житомирводоканал" проводить реконструкцію трьох об’єктів за гроші Світового банку та Фонду чистих технологій, які виділили на це 40 мільйонів євро, говорить директор з розвитку та капітального будівництва "Житомирводоканалу" Олександр Гаврилов:

  "Майже закінчується будівництво першої черги очисних споруд. Ці очисні споруди, скажемо, є більш доцільними на майбутнє. Вони очищують стічні води за високими німецькими стандартами. Споруди дадуть нам можливість очищувати воду від фосфатів. Паралельно із реконструкцією очисних споруд каналізації ми будуємо очисні споруди для води та замінюємо 10 кілометрів магістральних водопровідних мереж та дюкерних переходів. Після того, як ми введемо у експлуатацію першу чергу – ми перейдемо до реконструкції вже існуючих. Повна здача об’єкта запланована на кінець 2022 року".

У Житомирі відновили роботи з реконструкції очисних споруд водоканалу

  Тендер на проведення будівельних робіт з реконструкції виграла словацька компанія. Зараз на об’єкті працюють підйомні крани, трактори, екскаватори. Йде підготовка до заливки сульфатостійким бетоном, розповідає представник підрядної організації Ярослав Синчишин. За його словами, бетон розробили спеціально для цього об’єкту:

  "На першій лінії ведемо бетонні роботи на аеротенку. На них задіяна будівельна техніка, крани, 50 людей, але, залежно від будівельних майданчиків, людей розділяють побригадно. Паралельно ведемо наступні роботи на другій лінії очистки. Першу лінію будівництва плануємо завершити цьогоріч, щоб у подальшому встановити обладнання для очистки каналізаційної мережі. Це дасть місту Житомиру додаткових 65 тисяч кубів очищеної води".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 12/03/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework