Депутат Кицак отримав менше зарплати, ніж деякі бердичівські чиновники

Депутат Кицак отримав менше зарплати, ніж деякі бердичівські чиновники

  Днями народний депутат, обраний по нашому виборчому окрузі, оприлюднив на сайті НАЗК свою декларацію за 2020 рік.

  І якщо торік rio-berdychiv.info писали, що декларацію за 2019 рік зовсім нецікаво було дивитись, порівняно з декларацією попереднього депутата, то цьогорічний документ ще більш порожній.

  В розділі «Члени сім’ї» в декларації за 2018 рік Богдан Вікторович нікого не вказував. У декларації за 2019 рік вказував свого діда Василя Захаровича Бабійчука, а в новій декларації за 2020 рік – знову ця графа пуста.

  Немає прізвища діда тепер і серед власників квартири площею 70,7 квадратних метрів у Бердичеві, якою тепер володіє його гідний онук. І судячи з того, що ця квартира – єдиний об’єкт, записаний у декларації, під час виконання депутатських обов’язків у Києві депутат все так же проживає у готелі, хоча й планував переїхати в орендовану квартиру (у всякому разі так він розповідав в інтерв’ю).

  В останній декларації, як і в попередніх, Богдан Кицак не декларує ні автомобіля, ні цінних паперів, ні будівництва, ні корпоративних прав. А в розділі «Доходи» перелік скоротився лише до двох пунктів. За 2020 рік депутат отримав за роботу у Верховній Раді 526 889 гривень та отримав подарунок від своєї мами вартістю 50 000 гривень.

  Для порівняння варто відзначити, що деякі бердичівські чиновники отримали більше зарплати в минулому році. Так, колишній заступник міського голови Бердичева Сергій Онофрійчук отримав 548 113 гривень, а колишня заступниця Таміла Павлішина – 573 793 гривень.

  Судячи з декларації, частину своєї зарплати (близько 200 тис. грн.) народний депутат вирішив заощадити, і таким чином його офіційні грошові активи зросли в національній валюті до 280 000 гривень, в іноземній - до 12 000 доларів. До речі, якщо порівняти минулорічну та позаминулорічну декларації, то виходить, що в 2019 році на збільшення своїх запасів з 110 тисяч гривень до 200 тисяч гривень та з 5 тисяч доларів до 8 тисяч доларів витратив всю свою тодішню депутатську зарплату розміром 163 тисячі гривень.

  А для чого заощаджував гроші Богдан Вікторович стало зрозуміло з останнього розділу декларації «Членство суб’єкта декларування в організаціях та їх органах». Якщо в попередніх деклараціях було вказано, що Богдан Кицак є членом громадського об’єднання «Центр розвитку Бердичева», то в новій декларації він уже є членом (а, скоріше за все, й засновником) благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд Богдана Кицака».

  Подібну організацію мав і попередній депутат, але слова «міжнародний» не було у її назві. Що воно означає у нинішнього депутата теж незрозуміло. Чи то те, що він буде надавати допомогу не тільки українським немічним і знедоленим, а й, наприклад, голодним дітям Африки, чи те, що тепер скидатись до цієї скарбнички мають не тільки українські бізнесмени, а й заможні європейці чи американці.

  Депутат нечасто зустрічається з представниками засобів інформації, і графік його приїздів до Бердичева теж не сильно афішується, тож лишається єдиний спосіб сталого спілкування – соціальні мережі. І будемо сподіватись, що саме там Богдан Кицак розповість про діяльність свого благодійного фонду та свою депутатську діяльність загалом.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework