Мандрівний Docudays UA-2022 відбудеться у Житомирі

Мандрівний Docudays UA-2022 відбудеться у Житомирі

  19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA 8-10 грудня відбудеться у Житомирі. Традиційним організатором фестивалю в регіоні є НУО «Сучасний Формат».

  Тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA — «Надзвичайний стан» — дуже зрозуміла та близька всім українцям та українкам. Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу. А базові життєві потреби й людські права — під постійною загрозою.

  У візуальному оформленні присутні смуги, що нагадують заклеєне скотчем вікно. Вони стали своєрідним символом надзвичайного стану та воєнних дій. Але залишається мирний пейзаж за вікном як образ майбутньої перемоги й усіх відкладених планів, до яких обов’язково повернемося.

  До програми Мандрівного Docudays UA увійде блок короткометражних стрічок, знятих українськими режисерами й режисерками після початку повномасштабного вторгнення. Також будуть представлені іноземні та українські фільми з програми 19 DOCUDAYS UA, яку команда готувала ще взимку для показів у кінотеатрах мирного Києва.

  «Через регулярні відключення електрики ми відмовилися від проведення фестивалю в кінотеатрі, а обрали локацію, де можливо провести покази навіть під час тотального блекауту. Безпека наших глядачів і глядачок — найпріоритетніше завдання, тому ми будемо проводити покази лише за умови відсутності повітряної тривоги, а в Іршанську кінопоказ буде проводитися в укритті, де розташований Bunker HUB», – розповіла координаторка Мандрівного Docudays UA на Житомирщині Оксана Трокоз

Запрошуємо на покази у Житомирі

  8/12 16:00 «Будинок зі скалок» (пл. Перемоги, 10, бізнес-центр «Імперіал», 2-й поверх).

  Реєстрація на показ і обговорення за посиланням: https://forms.gle/NZGBmfBnbCb2Jwue8

  У виснаженному війною містечку Східної України є безпечний притулок для дітей, тимчасово розлучених із батьками. “Будинок зі скалок” оповідає про трьох дітей, які очікують на вирішення своєї долі: повернення до старої домівки або ж переїзду до нової. Тим часом самовіддані соцпрацівниці дарують дітям моменти радості та спокою і повертають у вже майже втрачене дитинство. Після успіху свого першого повнометражного фільму «Віддалений гавкіт собак» режисер Сімон Леренґ Вільмонт повертається до теми довгострокових наслідків війни і пропонує глибше подивитися на те, який відбиток залишає війна на найбільш вразливій частині суспільства. Це пронизливий і глибоко інтимний портрет тимчасового притулку, сповненого уваги, підтримки та довіри до дітей, які відчайдушно цього потребують.

  9/12 16:00 «Фортеця Маріуполь. Орест» (пл. Перемоги, 10, бізнес-центр «Імперіал», 2-й поверх)

  Реєстрація на показ і обговорення за посиланням: https://forms.gle/ojdgXY3kaH7Hd8pG8

  «Фортеця Маріуполь» – це цикл фільмів, побудованих на відеодзвінках до воїнів, оточених у Маріуполі на «Азовсталі». Від початку облоги режисерка веде розмови з бійцями полку «Азов», розкриваючи їхні портрети. Героєм фільму став Орест – колишній зв’язківець, а нині голова пресслужби полку «Азов» у Маріуполі. Орест від початку російського вторгнення висвітлював світові ситуацію в місті та на «Азовсталі», а потім перебував у полоні.

  10/12 16:00 «І кожна річка» (пл. Перемоги, 10, бізнес-центр «Імперіал», 2-й поверх)

  Реєстрація на показ і обговорення за посиланням: https://forms.gle/Jt5TNGjdd3Pm3nUc9

  Річки мають для людини сакральне значення. Кожен народ має свою священну річку. Кожна річка — чиїсь відображення і пам’ять. І стан кожної з них — це результат нашої з вами діяльності чи бездіяльності, а не лише кліматичних змін, як ми часто думаємо, щоб виправдовувати цим свої дії. Тож спробуємо розібратися.
 
 

  Запрошуємо на покази в Іршанську

  10/12 16:00 «Будинок зі скалок» (смт Іршанськ, Bunker HUB, вул. Шевченка 7, укриття Палацу культури та спорту)

  За перебігом фестивалю можна слідкувати на facebook-сторінці фестивалю на Житомирщині https://www.facebook.com/DocudaysUA.Zhytomyr

  Організатори:

  • Громадська організація «Докудейз»
  • Українська Гельсінська спілка з прав людини
  • Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я»
  • ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв»

  Спецвипуск 19 Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut, Польського Інституту у Києві. Інклюзивність фестивалю підтримують Ощадбанк та Mastercard. Думки, висновки чи рекомендації не обов’язково відображають погляди урядів, благодійних організацій чи компаній цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть винятково його автор(к)и.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework