Прогноз погоди на вихідні 15–16 липня: по всій Україні спека!

Прогноз погоди на вихідні 15–16 липня: по всій Україні спека!

  За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України погода на вихідних буде сонячною та по-липневому спекотною. У суботу в деяких областях пройдуть короткочасні дощі.

  Погода в суботу 15 липня

  На півдні, південному сході та на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +28…+31 °С. На решті території країни очікується +24…+26 °С. Щоб легше пережити спеку, частіше обполіскуйте руки холодною водою і носіть вільний одяг із натуральних тканин.

  У суботу в більшості регіонів обійдеться без опадів. Короткочасні дощі та грози пройдуть у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій та Луганській областях.

  Погода в неділю 16 липня

  По всій Україні буде спекотно та без опадів. На заході, півночі, півдні та в центрі країни термометри покажуть +28…+31 °С, у Донецькій, Луганській та Харківській областях — близько +26 °С.

  По можливості вибирайтеся на природу — ближче до водойм і подалі від розпеченого асфальту міських вулиць.

  Погода в понеділок 17 липня

  Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів та гроз на заході країни. В інших регіонах погода на початку тижня буде сонячною та спекотною, тому не забувайте користуватися косметикою з SPF від 50, щоб захистити шкіру від ультрафіолету.

  У більшості областей України очікується +29…+32 °С, у Луганській, Донецькій та Харківській областях – +27 °С.

  Алергени та небезпека пожеж

  По всій території України активно цвітуть лучні трави, тому алергікам варто утриматися від тривалого перебування на природі та за необхідності скорегувати прийом антигістамінних препаратів.

  15-16 липня Чернівецькій, Миколаївській, Херсонській, 16  липня і в Тернопільській, Вінницькій та Івано-Франківській областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Пожежу може спричинити навіть невелика іскра від автомобільного глушника або сигарети, тому будьте максимально обережні та відповідальні.

  Народні прикмети та вірування

  Якщо 15 липня, на Фотія, опинитеся біля водойми з качками, погодуйте їх — слов'яни вірили, що це допоможе заручитися підтримкою жіночих духів-заступниць від усякого зла. Ранковий туман цього дня віщував сонячну погоду, а перше жовте листя деревах — ранню холодну осінь.

  Якщо 16 липня, на Мокія та Марка, сильно роїлися мошки, наші предки чекали на велику негоду. Цей день намагалися проводити вдома та готувати пироги з маком — вважалося, що це принесе здоров'я усій родині.

Новини Житомира

 

Прочитано 1151 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework